ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Mustapha Bundu - sådan startede det

Af Torsten Brix

Den afrikanske Superliga-spiller har været på noget af en rejse…

Article image
Ritzau-Scanpix

- Jeg fik et opkald fra en agent, der havde talt med AGF om mig. Han havde spurgt, om AGF var interesseret i mig, og de inviterede mig til en prøvetræning. Jeg ville gerne spille professionel fodbold efter de to år på Hartpury College, og agenten, der ringede, kendte den daværende sportschef i AGF Jens Andersson, så de fiksede sammen 10 dages prøveophold for mig…

Sådan beskriver Mustapha Bundu ankomsten til AGF til Tipsbladet, men hvad gjorde afrikaneren før dette – altså hvordan startede karrieren?

- Jeg spillede for en lille lokal klub i Freetown. Min far spillede som ung fodbold på højt niveau, og han har været træner for mig og betydet utrolig meget for min udvikling. Da jeg spillede for den lokale klub fik nogle talentspejdere fra Craig Bellamys akademi så øje på mig, og så blev jeg optaget som del af en ny årgang med i alt 16 spillere. Han er stort navn for os i Sierra Leone, ligesom han er i engelsk fodbold.

- Jeg gik på fodboldakademiet, og blandt andet via deres kontakter fik jeg et stipendium til at spille fodbold og studere på Hartpury College. Det er i det hele taget gået ret godt for os fra det akademi. Nogle studerer i dag i USA, nogle gør i England, og jeg spiller så fodbold. Jeg spillede for Hereford, da jeg var på andet år på Hartpury College.

Mere om Mustapha Bundu

Mere om AGF

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik