Fodbold nyheder

Schmeichel gav United-anfører hår på brystet

Af Simon Lindgren

Gary Neville fik ikke noget foræret i starten af sin karriere.

Article image

Gary Neville var kendt som en hård hund i Manchester United, hvor han også spillede hele sin karriere. Fra 1992 til 2011 var han en del af Uniteds førsteholdstrup, og han husker tydeligt, at en lyshåret dansk mand mellem stængerne var den, der var allerhårdest ved ham.

- Den, der var hårdest mod mig var Peter Schmeichel. Han var brutal det første år eller to, fortæller Gary Neville til Sky Sports.

Schmeichel og Neville spillede sammen fra 1992 til 1999, hvor danskeren forlod Manchester-klubben. Selvom den danske målmand var en hård nyser overfor Neville, så kan han i dag godt se, at det var med til at gøre ham mere robust.

- Schmeichel så mig som en risiko, og det var jeg også på nogle måder. Jeg så det ikke som kærligt ment dengang. Jeg så det som værende brutalt, men i sidste ende gjorde det mig stærkere.

Mange fodboldfans husker nok en episode tilbage fra 2002, hvor Manchester United møder rivalerne fra Manchester City, som Peter Schmeichel netop var skiftet til. Her nægtede Gary Neville at give Peter Schmeichel hånden i spillertunnellen, hvilket gav det hårde opgør lidt ekstra krydderi.

Gary Neville spillede 400 kampe i Manchester United fra 1992 til 2011. Fra 2005 til 2011 var han også anfører i klubben.

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik