Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Tyskland: Bundesligaen
FT
4 - 0
(2 - 0)
Dortmund
Schalke 04
E. Haaland (29), R. Guerreiro (45), T. Hazard (48), R. Guerreiro (63)
David Øhrstrøm

Dortmund storsejrer i historisk derby

Revierderbyet mellem Dortmund og Schalke blev det første af slagsen uden tilskuere.
Efter mere end to måneders fodboldpause blev Bundesligaen skudt i gang med et brag af en kamp, da de to ærkerivaler Dortmund og Schalke mødtes i det klassiske Revierderby. Dortmund på andenpladsen, med danske Thomas Delaney i startopstillingen, havde brug for sejren for at holde trit med Bayern München i toppen, hvorimod Schalke skulle bruge point for at holde sig inde i kampen om europæisk fodbold.

Det imponerende Signal Iduna Park, der normalvis er fyldt til randen med tilskuere, dannede rammen om det noget specielle spøgelsesopgør, da ikke en eneste tilskuer var lukket ind. Måske derfor var udeholdet fra Schalke godt med de første ti minutter, og gæsterne fik en stor chance i feltet efter en dårlig clearing af Manuel Akanji.

Herefter begyndte Dortmund dog langsomt at tage over, og Haaland havde et skud i sidenettet efter et hjørnespark. Efter en halv time lykkedes det dog for den unge nordmand at bringe hjemmeholdet foran, da han afsluttede et flot kontraangreb med en klinisk scoring. Dortmund havde godt fat i rivalerne resten af halvlegen, og kort før pausen førte et dårligt udspark til, at Raphael Guerreiro kunne fordoble føringen fra en halvspids vinkel.

Hvis Schalke havde siddet og forberedt en plan for et comeback i pausen, kunne de smide den plan i skraldespanden efter et minut, da Thorgan Hazard straffede Schalke på endnu en kontrascoring, og kampen virkede så småt lukket. Thomas Delaney arbejde som altid hårdt inde på midten, og efter 55 minutter markerede han sig med kampens første advarsel for en høj albue.

Dortmund lignede ikke et hold, der har holdt pause i to måneder, og efter en time strålede holdets offensiv igen, da Haaland spillede Guerreiro fri til portugiserens andet mål og holdets fjerde. Der var generelt klasseforskel på de to hold, og efter små 70 minutter kunne Delaney holde fyraften, da han blev udskiftet efter en rimelig anonym indsats.

Resten af kampen kørte på cruise-control for Dortmund, der nu kan læne sig tilbage og håbe på, at Bayern München smider point søndag mod Union Berlin. For Schalke var nederlaget ikke kun hårdt på grund af, at det var til rivalerne, men også fordi man røg ned på ottendepladsen efter runden.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER