Fodbold nyheder

Brasilianer:
Jeg var bedre end Neymar, Messi og Ronaldo

Af Daniel Fisker

Brasilianske Edílson, som vandt VM i 2002, har slået fast, at han var bedre end Neymar, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, da han var på toppen.

Article image
Ritzau-Scanpix

De fleste er enige om, at Lionel Messi og Cristiano Ronaldo – måske skarpt efterfulgt af Neymar – er de absolut bedste fodboldspillere i vor tid.

Edílson, som aldrig spillede i en af de store europæiske ligaer, er dog overbevist om, at han var bedre end de tre topspillere, fordi han blev verdensmester i 2002.

- Da jeg var på toppen, spillede jeg bedre end Neymar. Han er nødt til at vinde VM, hvis han skal være bedre end mig, udtaler Edílson ifølge Metro.

- Jeg har personalitet. Hvis Messi skal være bedre end mig, så skal han også vinde VM.

- Cristiano Ronaldo er kun styrke. Han rammer bolden fint med begge fødder, men jeg har end bedre teknik end ham.

Ronaldo og Neymar har begge nået semifinalen ved en VM-slutrunde, mens Messi og Argentina i 2014 blev slået på målstregen af Tyskland. Ronaldo kan dog skrive et enkelt europamesterskab på sit CV.

Edílson spillede det meste af sin karriere i Brasilien. Han nåede dog også nåede et enkelt år i Benfica, tre ophold i japansk fodbold og et halvt år i De Forende Arabiske Emirater.

Den nu 48-årige brasilianer, som var angriber i sin aktive karriere, nåede at spille 26 kampe og score seks mål for det brasilianske landshold.

Han så til fra bænken, da Brasilien slog Tyskland 2-0 i VM-finalen i 2002. Han spillede 75 minutter af semifinalen, 20 minutter af kvartfinalen.

Derudover spillede han i alt 75 minutter af gruppespillet, hvor han blandt andet assisterede Ronaldo Nazário med et enkelt mål mod Costa Rica.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik