Fodbold nyheder

Klopp om Mané:
Jeg begik en fejl

Af Daniel Fisker

Jürgen Klopp har løftet sløret for, at han begik en fejl, da han i første omgang ikke fik fingrene i Sadio Mané.

Article image
Ritzau-Scanpix

Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah udgør uden ret meget tvivl en af de bedste angrebskæder i Premier League. Firmino var allerede i folden hos Liverpool i 2015, mens Mohamed Salah kom til Anfield i sommeren 2017. Historien om Mané er dog noget særligt.

Den nuværende Liverpool-manager Jürgen Klopp havde således allerede været tæt på at få fingrene i den senegalesiske raket – da han stod i spidsen for Borussia Dortmund. I sommeren 2014 var Klopp tæt på at hente Mané til Bundesliga-klubben, men han tøvede, hvilket han senere skulle ende med at fortryde. Klopp havde ifølge Liverpool Echo holdt øje med Sadio Mané, siden han fik sit internationale gennembrud ved OL i 2012. I sommeren 2014 mødte de to så hinanden med henblik på en mulig transfer til Dortmund, inden den daværende Red Bull Salzburg-spiller skiftede til Southampton.

- Jeg begik en fejl, udtaler Jürgen Klopp ifølge Liverpool Echo.

- Vi mødte hinanden, vi talte med hinanden, men til syvende og sidst følte jeg ikke for det. Jeg kunne lide spilleren, men det var mest af alt en følelse. Hans kasket sad skævt og de blonde striber, som han stadigvæk har den dag i dag. Han lignede en rapper, som lige havde taget hul på sin karriere. Jeg tænkte, at jeg ikke havde tid til det her. Jeg vil mene, at jeg er menneskekender, men jeg tog fejl!

- I Dortmund kunne vi kun få en enkelt spiller til netop den position – ikke to eller tre – så det var nødvendigt, at det øjeblikkeligt var et perfekt match. Omkring tre måneder senere var jeg parat til at slå mig selv, så dengang vidste jeg allerede, at jeg ville udnytte den næste chance, jeg fik.

Denne næste chance kom i sommeren 2016, da Jürgen Klopp havde været Liverpool-manager i et lille års tid. Siden har Sadio Mané scoret 77 mål og leveret 34 assists i 161 kampe for Liverpool.

Mere om Sadio Mané

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik