Fodbold nyheder

La Liga-klubber kan vende tilbage til træning

Af Christian Bang Jensen

Myndigheder i Spanien har i fællesskab med ligaforeningen og Det Spanske Fodboldforbund, RFEF, aftalt en handlingsplan for fodboldens tilbagevenden på den iberiske halvø.

Article image
Ritzau-Scanpix

For Lionel Messi, Karim Benzema, Joao Felix og Daniel Wass kan hjemmeisolationen på grund af coronakrisen snart være ovre.

Søndag kom en aftale mellem ligaforeningen LaLiga, Det Spanske Fodboldforbund, RFEF, og Spaniens nationale sportsråd (CSD) på plads, hvori de spanske klubber i de bedste rækker alle har fået at vide, at de må vende tilbage til træningsbanerne, forudsat at de overholder protokoller fastsat af den spanske regering.

Hensigten med planen er at give spillerne mulighed for at genoptage træningen forudsat, at der fortsat sker fremskidt i bekæmpelsen af coronavirussen i det hårdt ramte land.

Træningssessionerne vil blive afholdt under strenge regler og kun så længe omstændighederne tillader det, lyder det fra CSD i den spanske avis ”AS.”

Det er tidligere blevet foreslået, at den igangværende sæson vil kunne genstartes i juni, men ifølge ”AS” har CSD ikke bekræftet nogle datoer for genoptagelsen af kampe i de bedste spanske rækker.

Udover en handlingsplan for fodboldens tilbagevenden har præsidenterne for RFEF og ligaforeningen underskrevet en aftale om at afsætte indtægter fra tv-rettigheder til redningsfonde, der skal komme olympiske og paralympiske sportsgrene til undsætning, hvis disse og deres atleters indkomst er blevet alvorligt beskadiget af COVID-19.

Selvom det er gode nyheder, er det endnu uvist, hvornår der kan spilles kampe med tilskuere. I den catalanske avis ”Sport” var der på tirsdagens forside en nyhed om, at FC Barcelona overvejer at lukke Camp Nou for offentligheden indtil 2021.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik