Fodbold nyheder

Hvem er den mest betydningsfulde udlænding i Premier League-historien?

Af Christian Bang Jensen

I podcasten “Match of The Day: Top 10” har legenderne Gary Lineker, Alan Shearer og Ian Wright diskuteret sig frem til de ti mest betydningsfylde udenlandske spillere i Premier League-historien.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der har været et utal af udenlandske spillere forbi Premier League, siden ligaen blev til i starten af 90’erne. Trioen Gary Lineker, Alan Shearer og Ian Wright har i podcasten “Match of The Day: Top 10” diskuteret sig frem til de ti mest betydningsfulde i Premier League-historien. Indkast.dk bringer dig her listen.

Vincent Kompany
265 kampe, 28 mål og fire mesterskaber for Manchester City

Ian Wright om Kompany: Jeg er ikke sikker på, hvad du kan sige om ham andet end, at han var en forbilledlig leder af den fodboldklub og en af de bedste centrale forsvarsspillere, vi har set i Premier League.

Eden Hazard
245 kampe, 85 mål og to mesterskaber for Chelsea

Alan Shearer om Hazard: Andre hold plejede at sætte to mand på ham, hvilket skabte plads, som andre spillere kunne udnytte. Hans omgang med bolden og teknik...

Dennis Bergkamp
315 kampe, 87 mål og tre mesterskaber for Arsenal

Ian Wright om Bergkamp: Han var et kæmpe køb for Arsenal, og han var den, som al succes blev bygget på. Han var storslået og er det bedste køb, klubben nogensinde har gjort. Han ændrede klubbens DNA.

N'Golo Kante
160 kampe, 10 mål og to mesterskaber for Leicester og Chelsea

Alan Shearer om Kante: Jeg tror ikke, jeg har set en fyr dække så stort et areal, som Kante. Ved afslutningen af en kamp har jeg kigget på ham, og han ser ikke engang ud som om, han sveder. Det er vanvittigt den kondition, han viser.

Patrick Vieira
307 kampe, 31 mål og tre mesterskaber for Arsenal og Manchester City

Ian Wright om Vieira: Vi har ikke set en midtbanespiller før, og siden som Vieira. Med hans tekniske evne, udholdenhed, kreativitet, lederskab, er det ikke overraskende, at han også var med på et VM-vindende landshold.

Eric Cantona
156 kampe, 70 mål og fire mesterskaber for Leeds og Manchester United

Ian Wright om Cantona: Når du hører Sir Alex Ferguson tale om Cantona og det indtryk, han havde på alle spillerne, der kom igennem, og hvad de fortsatte med at opnå, kan du ikke sætte en pris på den slags professionalisme. Du taler om en, der var den ultimative talisman på et fodboldhold.

Thierry Henry
258 kampe, 175 mål og to mesterskaber for Arsenal

Ian Wright om Henry: Fra 2001 til 2006 var han ustoppelig. På det tidspunkt var han Michael Jordan i fodbold. Han var en smuk fodboldspiller at se på.

Roy Keane
366 kampe, 39 mål og syv mesterskaber for Nottingham Forest og Manchester United

Ian Wright om Keane: For mig var han den bedste anfører i Premier League. Når du ser på, hvad han gjorde med Class of 92', de store spillere omkring ham og pålideligheden af hans præstationer, uden at gå på kompromis med den han var, og hans moral.

Cristiano Ronaldo
196 kampe, 84 mål og tre mesterskaber for Manchester United

Alan Shearer om Ronaldo: Han var på vej til at blive en superstjerne i Manchester United. Han var ikke bange for at gå ind og bære trøje nummer syv. Nummeret som (Eric) Cantona, (David) Beckham, (George) Best og (Bryan) Robson alle har haft.

David Silva
301 kampe, 57 mål og fire mesterskaber for Manchester City

Alan Shearer om Silva: Han har givet 10 års utrolig service til Manchester City. Hvilken attitude og hvilken spiller.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik