Fodbold nyheder

Eriksen-nedtur i Inter

Af Torsten Brix

Forfærdelige tal for den danske landsholdspiller sættes nu sammen med bænkeplads og stor løn… ikke den bedste cocktail for en ny spiller i en ambitiøs Serie A-klub.

Article image
Ritzau-Scanpix

– Du skal fandeme spille godt, for ellers gider de ikke have dig. I min tid så jeg nogle af verdens bedste spillere blive smidt ud efter få måneder. Sócrates er et meget godt eksempel. 'Det dur ikke det der', sagde de, og så var han væk. Der gik kun nogle måneder. Så du skal give noget af dig selv, spille godt og meget gerne score nogle mål. Det kan de godt li’…

Sådan har Preben Elkjær tidligere sagt om Christian Eriksen i Ekstra Bladet, og problemet er blot, at det har Eriksen ikke gjort, og danskerens manglende spilletid fylder meget i de italienske sportsaviser – som ikke har meget at skrive om for tiden. Forhåbningerne var ellers gigantiske, da Eriksens skifte endelig blev offentliggjort, og kigger man nærmere på statistikkerne for Premier League siden 2013, forstår man godt de hårdtprøvede Inter-fans. Se blot her:


Flest assists
62: Christian Eriksen
60: Kevin De Bruyne
59: David Silva

Flest skabte chancer
571: Christian Eriksen
551: Mesut Özil
520: Eden Hazard


Sætter man disse tal op imod starten i Inter, bliver det helt tosset – se blot her:

Kampe
Eriksen i Tottenham: 305
Eriksen i Inter: 8

Mål pr. kamp
Eriksen i Tottenham: 0,2
Eriksen i Inter: 0,1

Assists pr. kamp
Eriksen i Tottenham: 0,3
Eriksen i Inter: 0,1

Skabter chancer pr. kamp
Eriksen i Tottenham: 2,5
Eriksen i Inter: 1,3

Boldberøring pr. kamp
Eriksen i Tottenham: 69,3
Eriksen i Inter: 41,8


Nu vil nogle af læserne måske anfægte, at Eriksen ikke har spillet så mange kampe endnu i Milano-klubben, men det er faktisk også en stor del af problemet. Den tidligere Tottenham-profil er nemlig ikke kommet ind på Inter-holdet, hvilket i den grad skyldes, at træner Conte er tilhænger af en 3-5-2-formation.

Denne opstilling kan spilles på mange måder, men Conte var selv som spiller en hårdtarbejdende midtbanespiller. Det virker til, at det er også det, han ønsker af sine midtbanespillere i Inter – det er Christian Eriksen ikke.

Conte vil gerne have masser af angreb over kanterne og en solid midtbane med tre hårdarbejdende centrale spillere, og her virker det til at Marcelo Brozovic, Nicoló Barella og Roberto Gagliardini er de foretrukne. Til langt de fleste kampe har Conte ønsket at have flere defensive spillere på den centrale midtbane og dermed ikke spille med en omvendt diamant – altså med to offensive 8’ere bag angriberne – og det er trist for Eriksen, da det begrænser muligheder for spilletid til ham. Derudover har Eriksen på ”10-positionen” meget hård konkurrence med holdets nr. 10… den ombejlede Lautaro Martinez, som Conte næppe giver mange pauser. Den lille argentiner har dog flere gange også spillet angriber, men altid bag ved Romelu Lukaku.

Netop Lukaku er den højstlønnede i Inter, men herefter kommer Eriksen, og det er altså et problem. I Italien sætter man oftest spillernes præstationer i forhold til deres løn – og det er problemet for Eriksen. Han kom jo forholdsvis billigt til Inter, da han nærmede sig et kontraktudløb i Tottenham, og dermed kunne han presse Milano-klubben til at give ham en høj løn, men nu skal spillet på banen også matche dette. Forleden var Eriksens tidligere træner – Martin Jol – ude og storrose danskeren. Han sammenlignede blandt andet danskeren med landsmanden Dennis Bergkamp, der tidligere har spillet på Eriksens position på Inter-holdet.

Måske var det ikke tilfældigt, at Jol lavede denne sammenligning, for der er mange lighedspunkter, men ikke kun til den positive side. For både Eriksen og Bergkamp har fået store dele af deres fodboldopdragelse i Ajax, har en lidt genert personlighed og sagde sjældent noget til pressen, som de ikke udviklede et særligt godt forhold til.

Efter to sæsoner i Inter tog Bergkamp til London, mens Eriksen jo smuttede den anden vej. I Inter fik Eriksen pudsigt nok trøjenummer 24 i en trup, der for tiden består af 24 mand. Lad os håbe for dansk fodbold, at Eriksens ophold i Milano ikke udvikler sig til nedtur - eller til intet i Inter.

Mere om Christian Eriksen

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik