Fodbold nyheder

Tilbageblik:
Sir Alex i chok over Cantonas karatespark

Af Frederik T. Sørensen

Den iltre trænerlegende var uden ord, efter at Eric Cantona havde plantet et karatespark i brystet på tilskuer.

Article image

Vi skruer tiden tilbage til 1995 på Selhurst Park, hvor Crystal Palace tog imod Manchester United med en Eric Cantona i spidsen, der havde været en af hovedårsagerne til, at Manchester-klubben havde løftet Premier League-trofæet i 92/93- og 93/94-sæsonerne af turneringen.

Cantona havde netop fået et rødt kort for at sparke Palace-forsvareren Richard Shaw, men da han forlod banen og gik ned af sidelinjen, tog det en helt anderledes drejning.

En ung Palace-fan ved navn Matthew Simmons var fra sin plads længere oppe på tribunen løbet adskillige rækker ned for at råbe spydigheder mod den udviste franskmand, der som respons valgte at hoppe over banden med knopperne først og sende et spark og et par slag afsted mod Simmons, inden han blev stoppet af stewards og trænere.

I en ny bog om Cantona udtaler den tidligere bestyrelsesformand i United, Martin Edwards, at manageren Sir Alex Ferguson var så chokeret over franskmandens voldsomme handling, at han ikke snakkede til ham i omklædningsrummet efter kampen.

- Jeg gik ind i omklædningsrummet efter kampen, og der var dødstille. Vi var alle sammen lammede. Jeg tror ikke, at Alex sagde noget til ham, udtaler Edwards i bogen ifølge Daily Mirror og fortsætter:

- Den kontroversielle debat kom af at spille for Manchester United, men jeg havde aldrig set noget som Selhurst (episoden, red.), og det tror jeg heller ikke, at nogen andre havde. Det var dybt usædvanligt, udtaler den forhenværende bestyrelsesformand videre.

Cantona fik en dom på 120 timers samfundstjeneste og en karantæne fra fodbold i otte måneder for episoden.

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik