Fodbold nyheder

UEFA-præsidentens Corona-planer

Af Daniel Fisker

UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin har løftet sløret for, hvornår sæsonen skal genoptages, hvis den ikke skal tabes på gulvet.

Article image
Ritzau-Scanpix

UEFA har oprettet en taskforce med henblik på at planlægge en potentiel fælleskalender, som de europæiske fodboldforbund kan følge, når corona-krisen, som i øjeblikket har sat en stopper for alle de store ligaer i Europa, er overstået.

UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin har nu løftet sløret for, at der er forskellige scenarier i spil i forhold til at få spillet de igangværende sæsoner til ende. Han vil dog ikke garantere, at de suspenderede sæsoner overhovedet kan spilles færdig. Det hele afhænger af, hvordan coronavirussen udvikler sig.

- Ingen ved, hvornår denne pandemi slutter, udtaler Aleksander Ceferin ifølge Sky Sports.

- Vi har en plan A, B og C. Der skal enten genstartes i midten af maj, i juni eller i slutningen af juni.

- Hvis vi ikke er i stand til at gennemføre en af disse planer, er sæsonen sandsynligvis tabt. Der er også mulighed for, at denne sæson skal slutte i starten af den næste sæson, som dermed skal udsættes og starte lidt senere.

- Vi er i kontakt med ligaerne og klubberne. Der er en arbejdsgruppe, og vi ser på, hvad der er bedst for alle parter. Vi er nødt til at vente – som alle andre.

Der er mange usikkerheder forbundet med coronavirussen – også udenfor banen. Spillere med snarligt kontraktudløb, spillerlønninger og sponsorbetalinger er eksempler på de usikkerheder, coronavirussen har ført med sig. Derudover er der selvfølgelig sæsonernes afslutninger og finalerne i Champions League og Europa League.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik