ALT om VM

Fodbold nyheder

Nicolò Zaniolo – den næste gladiator

Af Torsten Brix

Jagten på at blive en romersk kejser er lang, men i Italien er de også mestre i at skabe myter, især når det går skidt i den fodboldglade nation…
Article image
Ritzau-Scanpix
Da Indkast i starten af 2020 postede artiklen over de spillere i verden med størst transferværdi, havde Nicolò Zaniolo en plads som nr. 37 foran spillere som Paul Pogba og Cristano Ronaldo samt de unge angribere Vinícius Júnior og Ousmane Dembélé i de store spanske storklubber – Real Madrid og Barcelona, men hvem er den unge italiener?


Hvis man skal kigge på, hvem Nicolò Zaniolo er, skal man måske kigge på, hvem han bliver sammenlignet med og hvad forventningerne er til denne 20-årige fyr, samt hvilken mystik der er omkring ham.

Da Roma mødte Juventus i midten af januar, blev Zaniolo båret fra banen i slutningen af første halvleg med tårer i øjnene og stor smerte i det højre knæ, men ikke længe efter kom der stor opbakning til Roma-kanten. Serie A-ikoner som Roberto Mancini, Roberto Baggio og Fransesco Totti sendte alle personlige hilsner til Nicolò Zaniolo. Netop Tottis hilsen var Zaniolo sikkert ekstra glad for, da han ser op til Roma-legenden og flere gange er blevet sammenlignet med ham. Disse mange sammenligninger bliver ofte lidt underlige for, hvordan kan man sætte Nicolò Zaniolo, der spillede i Serie B for to år siden op mod den rekordbelagte legende Totti.

Zaniolo havde, inden corona-virussen ramte Italien spillet 45 kampe for Roma, lavet otte mål og tre assists. Ikke ligefrem noget der rimer på Totti efter to sæsoner i den italienske hovedstadsklub, men mystikken om den unge spiller og håbet om en kommende stjerne må man ikke glemme i denne sammenhæng. Med til mystikken er der flere faktorer, som det meget medieomtalte forhold med kæresten Sara samt faderens vanvittige skadeshistorik, der ødelagde hans fodboldkarriere. For har Zaniolo arvet faderens dårlige knæ?

I forhold til håbet, så skal man ikke undervurdere dette, når det kriseramte Italien får en ung spiller til deres landshold. Eventyret i denne historie bliver naturligvis ikke mindre, eftersom Zaniolo få år forinden var blevet kasseret på Fiorentinas akademi. Kasseringen havde sikkert slået mange ud, men i stedet tog Zaniolo arbejdstøjet på og drog i stedet til Inter, hvor han i første år på deres akademi blev kåret til ”Årets Spiller”. Herefter skrev han i sommeren 2018 kontrakt med AS Roma, hvor han stort set startede karrieren med at spille imod Real Madrid i Champions League. Altså på få måneder gik han fra at blive kasseret som ungdomsspiller i Fiorentina til at møde de regerende mestre i Champions League. Det er da mystik…

Bag dette gennembrud står naturligvis træneren Eusebio Di Francesco, men Zaniolo siger selv, at han har lært meget af at være på træningsbanen med de to verdensmestre Daniele De Rossi og Steven Nzonzi, selvom de jo har en lidt mere defensiv plads på midtbanen, end Zaniolo har.


Lige nu spiller Zaniolo ikke på grund af knæskaden, og grundet sundhedskrisen i Italien tilser lægerne heller ikke Zaniolo. Men når karantænen er slut, vil han med stor sandsynlighed komme først i køen. Imens krisen har floreret, har Zaniolo brugt tiden på at samle penge ind til hospitalerne ved blandt andet at sælge sine spilletrøjer, og derudover bliver hans træning – på terrassen – fuldt af mange på de sociale medier.

Fansene håber, at Zaniolo er den næste ”Gladiator” i Roma, og han ser også meget spændende ud. Han var også på listen over den mest lovende fodboldspiller under 21 år i 2019, den såkaldte ”Golden boy”. Dette skete, efter han havde lavet to mål i Champions League-kampen, hvor AS Roma besejrede FC Porto med 2-1 på Stadio Olimpico. Efterfølgende kom de første sammenligninger med Totti, hvortil talentet svarede:

- Jeg vil spille her i Roma for altid og symbolisere klubben, ligesom Totti gjorde det. Jeg er slet ikke i nærheden af Totti endnu, men jeg ville elske at tilbringe resten af min karriere her i klubben. Jeg vil gøre alt, der kræves for, at det lykkes.


Mere om Nicolò Zaniolo

Mere om Roma

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik