Fodbold nyheder

Sparv:
Vi havde glædet os

Af Frederik T. Sørensen

Den finske landsholdsanfører ærgrer sig over EM's udsættelse, men mener, at sikkerheden er det vigtigste.

Article image
Ritzau-Scanpix

Finland var i eufori, da deres mandlige nationalmandskab for første gang formåede at kvalificere sig til en EM-slutrunde fra en kvalifikationsgruppe, der ellers bød på hård modstand i form af blandt andre Italien, Bosnien-Hercegovina og Grækenland.

Anført af FC Midtjylland-spilleren Tim Sparv havde finnerne set frem til at prøve sig selv af ved til sommer, men eftersom at EM netop er blevet udskudt, må Sparv og resten af Finland skuffede vente endnu længere med at debutere til en slutrunde, hvilket ærgrer anføreren, der dog mener, at sikkerheden er det vigtigste:

- Jeg synes, at fodboldsamfundet i sin helhed bliver nødt til at tage ansvar og forsøge at beskytte vores tilhængere - fodboldtilhængerne. Jeg synes, at det er den eneste rigtige beslutning, udtaler Sparv om EM-udsættelsen til Reuters og fortsætter:

- Vi har set frem til at gøre det her (at deltage i EM-slutrunden, red.) i rigtig lang tid. Det ville have været første gang, at Finland er med til et europamesterskab, så det er en smule skidt, men i situationens hele er fodbold det mindste, der betyder noget. Nu handler det om liv og død og forsøge at få kontrol over virussens spredning, så det er en god beslutning. Jeg er sikker på, at finske fans og spillere kan nyde opmærksomhed til næste sommer. Vi skal bare være en smule tålmodige, siger FCM-midten videre.

Om situationen i Danmark og en tid uden træninger og kampe fortæller den rutinerede finne, at han må ty til selvtræning i naturen, og han er ikke videre tilhænger af at sidde for meget inden døre:

- Det er ikke tilladt for os at have holdtræninger. Jeg løber rundt i skoven og ved søen, og i dag løb jeg også rundt med bolden, for at prøve at forblive så fit som muligt. Det er rigtig dejligt, rent mentalt mener jeg, at det er kløgtigt faktisk at komme ud af huset og lave noget fysisk aktivitet - det holder hjernen skarp. Det ville gøre dig sindssyg at blive indenfor, sluttede Sparv med et smil til mediet.

Mere om Tim Sparv

Mere om FC Midtjylland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik