Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Oplev de engelske rivaliseringer

Fodbold og rejser…
England er uden tvivl en af de stolteste fodboldnationer i verden. Det siges, at fodbold blev grundlagt i England, hvilket også bliver understreget, når nogle af verdens ældste fodboldklubber er at finde på de britiske øer. Den lange historie har gjort England til en nation, som virkelig går op i fodbold.

Alle store engelske byer er hjemsted for nogle ikoniske fodboldklubber og rivaliseringer. Hovedstaden, London, er hjemsted for nogle af Englands største klubber. Det er især klubber som Arsenal, Chelsea og Tottenham. Disse tre klubbers indbyrdes kampe er også præget af deres interne rivaliseringer, hvor vinderen altid bliver udnævnt til den bedste klub i London.

Andre steder hvor der er tydelige og mangeårige rivaliseringer er i Manchester. Her findes to de store klubber, Manchester United og Manchester City, som henholdsvis repræsenterer farverne, rød og blå. Ikke langt derfra finder man byen, Liverpool, som er hjemsted for en anden stor rivalisering. Her finder man klubberne, Liverpool og Everton, som ligeledes repræsenterer henholdsvis rød og blå.

Men den største rivalisering findes ikke på grund af, at man deler postnummer, men fordi man er de to mest vindende klubber i Englands fodboldhistorie. Rivaliseringen er mellem Manchester United og Liverpool, som fra en objektiv synsvinkel udgør det største rivalopgør i engelsk fodbold. Hvis du kunne tænke dig at opleve det på egen krop, så lån pengenu, og oplev to af fodboldens sværvægtere krydse klinger på deres ikoniske hjemmebaner, Old Trafford og Anfield.


Den unikke fodboldkultur
I England er fodbold mere end bare en sport. Fodbold betyder uforståeligt meget for dem, der lever i de respektive fodboldbyer. Der er værtshuse, hvor man kun begår sig, hvis man er tilhænger af en bestemt klub. Man går heller ikke byen i en fodboldtrøje, fordi chancen for at andre finder det provokerende er synligt til stede. Fodbold er følelser, hvilket den engelske fodboldkultur er et produkt af.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER