E. Nketiah (27), P. Aubameyang (33), P. Aubameyang (46)
D. Calvert-Lewin (1), Richarlison (45)
Torsten Brix

Flyvende Aubameyang sænker formstærke Everton

Vanvidskamp på Emirates - med masser af historier og mål på specielle tidspunkter…
Inden Everton rejste til søndagens Premier League-kamp imod Arsenal, havde Carlo Ancelottis mandskab blot tabt en af de sidste 11 PL-kampe, og Liverpool-klubben fik også en unik start på opgøret i London.

Dominic Calvert-Lewin scorede indenfor det første minut af kampen og lavede dermed sit ottenende mål i de sidste ti kampe. Målet kom også, efter David Luiz ikke havde fået cleanet bolden ordentligt, men Calvert-Lewins flotte saksesparksafslutning var også tæt på hovedet af Luiz.

Brasilianeren så ikke for godt ud ved Everton-målet, men det gjorde han efter en halv times spil, da han lagde en meget præcis aflevering til Pierre-Emerick Aubameyang, der scorede til 2-1. Forinden havde Eddie Nketiah udlignet for Arsenal efter et oplæg fra den unge Bukayo Saka. Den 18-årige kantspiller var kommet på banen, efter Sead Kolasinac blev skadet tidligt i kampen.

Everton lavede som tidligere nævnt et meget tidligt mål i første halvleg, men de lukkede også første halvleg med et mål, da Richarlison udnyttede, at Arsenal-forsvaret og denne gang også målmanden Bernd Leno så underlig ud.

Dette mål faldt kort tid inden pausen, og kort efter pausen kom der også et tidligt mål – ligesom kampen jo også startede med. 3-2-målet til Arsenal kom efter blot 26 sekunders spil, da Aubameyang headede indlægget fra Nicolas Pepe i mål.

Så Leno lidt skidt ud tidligere i kampen, havde han mod slutningen et par gode redninger på afslutningerne fra Calvert-Lewin og Richarlison, men det sluttede med en Arsenal-sejr på 3-2. Med de tre Arsenal-mål, på blot fire afslutninger, har ”The Gunners” nu lavet 330 mål imod Everton, som dermed er det hold i Premier League, som London-holdet har scoret flest mål imod og denne gang endda imod et meget formstærkt Everton-hold.