J. Luis Morales (79)
David Øhrstrøm

Levante chok-sejrer imod Real Madrid

”Los Blancos” skulle forsøge at rejse sig efter sidste uges skuffelse hjemme mod Celta Vigo.
Barcelona havde tidligere på dagen erobret førstepladsen i La Liga, og Real Madrid skulle derfor forsøge at tage den tilbage i aftenens kamp imod Levante. Den lille Valencia-klub, Levante, skulle derimod forsøge at forbedre deres forfærdelige 2020-sæson, der inden opgøret havde budt på fem nederlag i seks kampe.

Levante gik dog friskt til opgaven og startede ud i et højt tempo. Der gik dog ikke længe inden ”Kongeklubben” fik mere styr på tingene, og Benzema fik en stor chance efter ti minutter, som han dog placerede lige på Levantes målmand. Kort efter var Levantes målmand dog i skurke-rollen, da han boksede bolden lige op i luften, og gav Casemiro frit hovestød, men brasilianeren ramte ikke det tomme mål.

Herefter blev der noget længere mellem målchancerne med det forventede kampbillede, hvor Real Madrid var mest på bolden, og Levante lå og lurede på fejl og omstillinger. Real intensiverede dog presset den sidste del af halvlegen, hvor Levante stod som groggy bokser og tog imod. Det lykkedes dog hjemmeholdet at holde stand til pausen, hvor stillingen stadig var 0-0.

Hovedstadsklubben fortsatte anden halvleg, hvor de slap i første og kom buldrende fra start og lagde et gevaldigt tryk på Levante. Hazard fik en friløber, men symptomatisk for ham og Real, missede han det store tilbud. Selvom man sad med fornemmelsen af, at det blot var et spørgsmål om tid, før Real Madrid ville få udbytte af deres overtag, havde Levante stadig deres halve chancer og anden halvleg var generelt en åben affære.

Med et kvarter igen var det Levante-anføren Morales, der chokerede alt og alle da han, fra en spids vinkel, flugtede hjemmholdet foran til stor jubel for publikum. Gæsterne forsøgte at lægge pres på men løb tør for tid, og hjemmeholdet tog derfor en stor skalp.

Real Madrid går derfor ind til næste uges "El Clasico" som nummer to i rækken samtidig med, at Levante stort set kan sige sig fri fra nedrykning efter den imponerende sejr.