Fodbold nyheder

INDBLIK 2.0:
Hvem forlader Manchester City?

Af Torsten Brix

Indkast.dk graver endnu dybere ned i krisen på Etihad… som Citys stadion måske slet ikke burde hedde?

Article image

Såfremt, at Manchester City ikke får omstødt deres karantænedom fra UEFA, står klubben til voldsomme ændringer. For selvom manager Pep Guardiola har bedt spillerne om at være ”fokuserede og professionelle”, hænger der gigantiske sorte skyer over Etihad. UEFA-karantænen kommer, efter Manchester City skulle have fået ulovlige økonomiske indsprøjtninger for at kunne overholde Finansiel Fair Play-reglerne, men siden fredagens dom er der blot kommet flere ulovligheder frem.

Dette efterlader City med store problemer, da deres økonomi meget vel kan blive yderligere presset, ikke mindst fordi de over de sidste på tre sæsoner har lavet en stigning i deres lønudgifter på vanvittige 60%.

I samme periode er omsætningen steget, men slet ikke i samme grad som lønniveauet, og dette kan meget vel være årsagen til, at Manchester City har været tvunget til økonomiske indsprøjtninger for, at regnskabernes underskud kunne være under det tilladte i Finansiel Fair Play-reglerne.

Dette giver konkrette problemer, da spillernes kontrakter jo stadigvæk er gældende i flere sæsoner, og langt de fleste af truppens spillere har kontrakter, der løber i mere end to år og især de løntunge spillere. Derfor kan det meget vel ende med, at Manchester City kan blive tvunget til at sælge store profiler til sommer – måske endda noget under markedsprisen – blot for at få spillerne ud af lønningsbudgettet. Her kommer Indkast.dk med vores bud på en håndfuld spillere, der kunne løse meget i lønudbetalingerne.


Leroy Sane
Alder: 24 år
Mulig klub: Bayern München
Kontraktudløb: Sommeren 2021
Løn om ugen: 800.000 kroner


Sergio Agüero
Alder: 31 år
Mulig klub: Real Madrid og Atletico Madrid
Kontraktudløb: Sommeren 2021
Løn om ugen: 2.000.000 kroner


Aymeric Laporte
Alder: 25 år
Mulig klub: Juventus, Bayern München og Real Madrid
Kontraktudløb: Sommeren 2025
Løn om ugen: 1.200.000 kroner


Kevin De Bruyne
Alder: 28 år
Mulig klub: Real Madrid, PSG, Barcelona, Juventus og Bayern München
Kontraktudløb: Sommeren 2023
Løn om ugen: 3.000.000 kroner


Raheem Sterling
Alder: 25 år
Mulig klub: Real Madrid og Barcelona
Kontraktudløb: Sommeren 2023
Løn om ugen: 2.600.000 kroner


Manchester City omsætter for omkring 5.000.000.000 om året, hvilket især kommer fra TV-penge og reklameindtægter, men disse vil i den grad blive mindre, hvis Manchester City ikke spiller Champions League, så hvis budgettet skal omlægges i fremtiden, er det ikke uvæsentlig, at de kan ”spare” en spillerløn eller to på 150.000.000 kroner om året – hvis de i fremtiden skal kunne fremvise regnskaber, der overholder Finansiel Fair Play-reglerne.

Eftersom spillerlønningerne er tæt på 70% af Manchester Citys udgifter i deres seneste regnskab, kan det godt være svært at finde andre steder at spare en masse penge. Så man kan slet ikke udelukke et sommerudsalg på Etihad eller hvad det nu skulle hedde.

Mandag aften kunne The Guardian afsløre nye anklager imod Manchester Citys regnskab. Ifølge den troværdige avis skulle flyselskabet Etihad slet ikke have betalt hele beløbet, som stadionnavnet kostede. En stor del skulle Sheik Mansour bin Zayed Al Nahayan have betalt, selvom der har stået Etihad på fakturaen – og det er altså også ulovligt! Måske har vi blot set toppen af isbjerget, og måske kommer der store ændringer i truppen fremadrettet.

Men ikke nok med det. For imens anklagerne rammer City-ledelsen viser den arrogance og nægter – modsat PSG – at samarbejde med UEFA. Samarbejdet er også blevet yderligere svækket efter der er kommet flere usympatiske mails frem. I 2014 var der syv UEFA-mænd, der kiggede nærmere på Manchester Citys regnskaber, men en af disse døde pludseligt og efterlod en kone og fire børn. Til dette skrev en af toplederne i City i en intern mail:

- 1 down, 6 to go…

Disse afsløringer kommer efter Der Spiegel har fået fingrene i Football Leaks, men glem nu ikke, at for tiden sidder manden bag dette - Rui Pinto – fængslet i Portugal. Han kæmper for tiden med at overvise retten om, at han ikke er hacker, men en whistleblower. Forskellen handler om afsløringerne fra Football Leaks er væsentlige for offentligheden og vil få store konsekvenser. Det har de vist fået og i forhold til Pintos sag kommer dommen til City måske på et meget passende tidspunkt?


Mere om Manchester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik