Lille - Marseille

Frankrig: Ligue 1
Lille V. Osimhen (51)
Stade Pierre-MauroyFuld tid1-2Tilskuere: 47.314
MarseilleX V. Rongier (Str. 60), Reinildo (66), D. Benedetto (69)
LineupReferat

Marseille vandt topkamp på trods af mangelfuld præstation

Af Christian Kern Hansen

Marseille vandt aftenens sene Ligue 1-kamp mod Lille, på trods af en svag præstation i kampens første time.

Article image

Der var en interessant kamp at overvære denne aftenstund i toppen af den franske liga, da Marseille gæstede Lille. Inden kampen var der ni point point mellem de to klubber, og hvis hjemmeholdet Lille skulle gøre sig forhåbninger om en andenplads i denne sæson, var en sejr nødvendig for den nordfranske klub.

Lille startede som lyn og torden i kampens begyndelse, og satte hurtigt den sydfranske klub under pres. Noget overraskende havde Lille stort set al boldbesiddelse i kampens første 45 minutter, og de fleste havde nok forventet, at et mandskab af Marseilles kaliber ville komme mere aggressivt ud til aftenens svære udebanekamp.

Efter 15 minutter kom hjemmeholdet frem til den første store chance, da Lille-angriberen Loic Remy kom frem til en stor mulighed i feltet. Den franske angriber fik sendt et kraftfuldt spark afsted tæt på målet, men afslutningen sad lige på den erfarne Marseille-målmanden Steve Mandanda, der på fornem vis afværgede en tidlig scoring i at indtræffe.

Lille fortsatte første halvleg med at være det spilstyrende mandskab på banen, og kom også frem til flere gode muligheder, men mål kom der ikke i første halvleg, og der var derfor nok at drøfte for begge mandskaber i pausen.

Lille kom ud til anden halvleg med nogenlunde samme energi som i første, og allerede efter seks minutters spil bragte Victor Osimhen hjemmeholdet i front. Den målfarlige Lille-angriber fik en veltempereret bold i dybden, og angriberen svigtede ikke, og bragte hjemmeholdet foran med 1-0. Omtrent fem minutter efter fik Lille igen bolden i nettet, da Victor Osimhen havde serveret bolden for Loic Remy, men desværre for hjemmeholdet havde Osimhen modtaget bolden i en offside-position, og målet kunne derfor ikke stå.

Tre minutter efter fik Marseille en gave af hjemmeholdet, da Tiago Djalo spændte ben for Marseille-kanten Bouna Sarr, og dommeren pegede derefter på 11 meter-pletten. Manden der skulle sparke straffesparket var Valentin Rongier, og han kunne desværre for udeholdet ikke udplacere Mike Maignan i Lille-buret, da han sendte et noget svagt forsøg afsted.

Marseille skulle dog få bolden ind over stregen, da den sydfranske klub syv minutter efter bragte balance i regnskabet. Marseille-angriberen Valere Germain headede Marseille tilbage i kampen, men det var dog Lille-venstrebacken Reinildo der i sit forsøg på at at forhindre en scoring headede bolden det sidste stykke ind over stregen, og dermed blev noteret for scoringen.1-1.

To minutter efter kom Marseille yderligere i front, da den argentinske angriber Dario Benedetto sparkede storklubben i front. Valere Germain sendte et præcist fladt indlæg ind i det lille felt, hvor Benedetto kom først på bolden, og med en sikker afslutning var udeholdet nu på vinderkurs.

Der var masser af intensitet i kampens sidste 20 minutter, men flere mål kom der ikke, og Marseille har nu hele 12 point ned til Lille på fjerdepladsen. Det franske mesterskab er heller ikke umuligt at opnå, men det kræver dog, at klubben henter ti point ind på PSG i de sidste 13 kampe i Ligue 1.
Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik