Arsenal - Leeds

England: FA Cup
Arsenal R. Nelson (55)
Emirates StadiumFuld tid1-0Tilskuere: 58.403
Leeds
LineupReferatVideo

45 gode Arsenal-minutter var nok imod oprykningsfavorit

Af Torsten Brix

Leeds var klart bedst i første halvleg, men var ikke effektive nok på Emirates…

Article image

At Leeds er storfavorit til at rykke op i Premier League i denne sæson, var i den grad til at se i mandagens FA Cup-kamp imod Arsenal, hvor udeholdet på Emirates var klart det bedste hold i første halvleg. Leeds lykkedes flot med at lægge et højt og velfungerende pres på Arsenal-spillerne, der slet ikke kunne få gang i deres kendetegnende kombinationsspil.

Presspillet blev tilføjet en del frispark og hårdt arbejde, hvor det flere gange så ud til, at Leeds-spillerne var bedre rustet fysisk end de letbenede Arsenal-spillere, der slet ikke kunne komme ind i kampen, så Leeds-manageren og den store taktikker Marcelo Bielsa vandt klart ”slaget på bænken” imod den nye Arsenal-boss Mikel Arteta.

I de tre kampe, som Arteta har været den sportslige ansvarlige for ”The Gunners”, har Lucas Torreira været en af de bedste spillere, men den lille midtbanespiller var ikke udtaget til kampen – ligesom topscoreren Pierre-Emerick Aubameyang heller ikke var. Afsavnet af Torreira var størst, idet Granit Xhaka spillede en af de kampe, hvor antallet af fejlafleveringer var meget stort for den tidligere Arsenal-anfører – ligesom det var tilfældet for den tilbagevendte Rob Holding.

Leeds-presset gav en del mindre chancer, men angriberen Patrick Bamford havde også et forsøg på overlæggeren, inden den blonde Ezgjan Alioski sparkede tæt forbi Arsenal-reserven Emiliano Martinez’ målstolpe fra en spids vinkel i en første halvleg, som Leeds klart dominerede.

Samme overlægger ramte Alexandre Lacazette på et frispark i starten af anden halvleg, hvor Arsenal kom til flere muligheder, og fik blandt andet også scoret kampens eneste mål, da Reiss Nelson sparkede en tilfældig bold lidt heldigt ind. 45 gode Arsenal-minutter var nok imod oprykningsfavorit, der ikke var effektive nok…

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik