Fodbold nyheder

Årtiets mest scorende spiller

Af Christian Bang Jensen

I en opgørelse fra den spanske avis "AS" er man kommet frem til, hvem der har scoret flest mål i de fem største ligaer i det forgangne årti.

Article image

10'ernes fodboldscene tilhørte en argentinsk 10'er. FC Barcelonas argentinske stjerne Lionel Messi ejede mere end nogen anden det årti, som vi lige har forladt. I en opgørelse fra den spanske avis "AS" er man kommet frem til at Lionel Messi i perioden 1. januar 2010 til 31. december 2019 scorede 522 mål - og det værende fordelt på 521 kampe.

Ja, du læste rigtigt. I løbet af en tiårig periode har vi set Messi nette over et mål pr. kamp. Den næste mand på listen er den evige rival Cristiano Ronaldo som i det forgangne årti scorede 477 mål i 489 kampe.

På tredjepladsen finder man den polske målræv Robert Lewandowski med 324 mål på 454 kampe, mens to uruguayske angribere tager sig af fjerde- og femtepladsen på 10'ernes topscoreliste. Edison Cavani har bombet 309 mål ind i sine 447 kampe, mens Luis Suárez har fået netmasker til at blafre 303 gange i 445 kampe.

Men den argentinske troldmand har ikke kun domineret i forhold til scoringer. Han endte også på førstepladsen på årtiets assistliste. Argentineren er listet til 136 assists, mens Angel Di María lavede 108 målgivende afleveringer og Mesut Özil nåede 106. Thomas Müller endte med 103 assists, og endelig fik Cristiano Ronaldo, som ofte beskyldes for at være egoistisk, lavet 95 målgivende afleveringer i perioden 1. januar 2010 til 31. december 2019.

Hvis man lægger Lionel Messis og Cristiano Ronaldos målantal sammen finder man udad at de to spillere tilsammen har scoret flere mål end både Manchester United, Arsenal og Tottenham gennem det seneste årti.

Relaterede artikler

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Lyon - JuventusChampions League - Real Madrid - Manchester C