Barcelona - Real Madrid

Spanien: La Liga
Barcelona
Camp NouFuld tid0-0Tilskuere: 93.426
Real Madrid
OptaktLineupReferat

Det spanske fodboldforbund kan flytte El Clásico til neutral bane

Af Christian Bang Jensen

En klausul i det spanske fodboldforbunds vedtægter kan give beføjelser til at skifte kampstadion for det kommende El Clásico.

Article image
Ritzau-Scanpix

Denne sæsons første opgør mellem FC Barcelona og Real Madrid er allerede blevet til en kontroversiel udgave. Og dette før det første spark er sparket i kampen.

Kampen skulle have været afviklet den 26. oktober på Camp Nou i den catalanske hovedby, Barcelona, men på grund af de politiske uroligheder og demonstrationer, som har ramt Barcelona de seneste måneder, måtte kampen udskydes. Det nye kamptidspunkt er rykket til på onsdag, den 18. december. Men nu står El Clásico overfor en ny trussel, som kan få store konsekvenser for kampens afvikling.

En aktiv catalanske selvstændighedsbevægelse har på sociale medier opfordret og mobiliseret tilhængere af et selvstændigt Catalonien til at møde op foran Camp Nou klokken 16:00 på kampdagen til nye demonstrationer og protester. Dette vil skabe potentielle sikkerhedsproblemer, og disse har ført til spekulationer i Spanien om, om kampen endnu en gang skal udskydes eller måske endda flyttes til en neutral beliggenhed.

Det spanske fodboldforbund, RFEF, har, på grund af en klausul i RFEFs vedtægter, mulighed for at flytte kampen til et neutralt spillested, hvis de føler (i samråd med det lokale politi), at sikkerhedsrisikoen er for høj for både tilskuere og spillere. Derfor er medlemmer af den spanske fodboldforbund her til aften indstillet til et møde for at analysere den nyeste udvikling.

Hverken FC Barcelona eller Real Madrid er repræsenteret ved mødet, men ifølge avisen "AS" har Real Madrid ikke gjort krav på at kampen nødvendigvis skal flyttes, og at de vil følge enhver beslutning, som bliver taget af det spanske fodboldforbund, RFEF.

El Clásico er indtil videre fastsat til onsdag den 18. december klokken 20:00, og vil kunne ses på TV2.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik