Chelsea - Aston Villa

England: Premier League
Chelsea T. Abraham (24), M. Mount (48)
Stamford BridgeFuld tid2-1Tilskuere: 40.628
Aston Villa Trézéguet (41)
LineupReferatVideo

Chelsea viste tænder mod oprykkerne

Af Tobias Mølgaard Sørensen

Det blev igen Chelseas unge kræfter, der satte skik på tingene i aftenens opgør på Stamford Bridge mod Aston Villa.

Article image
Ritzau-Scanpix

Chelseas manager, Frank Lampard, havde ændret på fem positioner efter lørdagens nederlag til West Ham, hvor ”The Blues” slet ikke viste tænder eller vilje. Spidsangriberen Tammy Abraham var blevet klar til igen at starte inde, og Andreas Christensen var ligeledes at finde tilbage på banen, hvor han dannede midterforsvar med Kurt Zouma. En anden overraskelse var, at Jorginho ikke var en del af startelleveren, da Lampard ville forsøge at spille med flere offensive kræfter på midtbanen.

Det var en livlig begyndelse, hvor hjemmeholdet satte sig mere og mere på begivenhederne, og det blev også Chelsea, der bragte sig i front i det 24. minut, hvor Reece James orienterede sig om Tammy Abraham på midten, og han slog derfor et indlæg ind i panden på den engelske angriber, der ikke fejrede sin scoring af respekt for sin tidligere klub. Aston Villa måtte være skuffet over opdækningen, hvor midterforsvarene slet ikke lagde mærke til Abrahams løb i det lille felt.

Aston Villa kom højere op på banen for at få et udlignende mål, men det gav Chelsea flere chancer til at slå kontra, og de fik en 2-mod-2-kontra, hvor Abraham var alene med sin direkte modspiller, og han valgte at sende bolden på tværs til Mason Mount fremfor at tage udfordringen, men Mings spurtede tilbage i Villa-forsvaret for at blokere afleveringen.

Hjemmeholdet begyndte så småt at tænke på pause-teen, og det kunne tydeligt ses, da Reece James stod og sov på et indlæg fra højresiden, hvor Trezeguet kunne lunte ind i bolden og bringe balance i regnskabet i det 41. minut.

Scoringen gav Chelsea en omgang gummiben, og de kunne være glade, da kampens dommer blæste af for sidste gang i halvlegen.

Chelsea kom blæsende ud til anden halvleg, og de scorede allerede i det 48. minut. En bold blev slået ind i feltet, og Tammy Abraham tog bolden ned med brystet. Han lagde den perfekt til rette for Mason Mount, der bankede bolden op i nettaget. Aston Villa var chanceløse i den situation.

Det var tydeligt at se, hvordan Chelsea-mandskabet blev mere hurtigopfattende og klogere på bolden efter pausen, og Aston Villa var i enorme defensive problemer, hvor den ene chance efter den anden opstod til hjemmeholdet.

Til trods for flere justeringer hos gæsterne, så fortsatte de med at have problemer i den defensive opdækning, hvor Reece James flere gange havde oceaner af tid til at slå et indlæg ind i feltet. Aston Villa skulle være glade for, at de i flere omgange manglede præcision.

Willan var millimeter fra at score på et direkte frispark med 15 minutter tilbage af opgøret, men Aston Villa-keeperen sprang op og bankede bolden op på stolpen, og forsvaret kunne i anden omgang afværge situationen.

Det var en vemodig Tammy Abraham, der måtte udgå med en ny skade i med ti minutter tilbage af kampen. Belgiske Michy Batshuayi gik ind og erstattede ham på banen.

Aston Villa gik hårdt efter deres andet mål i kampen, men det blev aldrig helt farligt i slutminutterne, og Chelsea kunne efter en skidt periode igen fejre en velfortjent sejr med fansene.

Mere om kampen

Mere om holdene

Mere om Chelsea

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik