Liechtenstein
J. Tuominen (21), T. Pukki (64), T. Pukki (75)
Christian Bang Jensen

Pukkis party sender Finland til EM

Med en sejr på 3-0 over Liechtenstein sikrede Finland sig her til aften for første gang en billet til en fodboldslutrunde
Island gjorde det sammen med Nordirland, Slovakiet og Wales ved EM-slutrunde i 2016. Og nu kommer der igen en debutant med, når sommerens EM-slutrunde sparkes i gang. For det var ikke bare tre varme point, som kom i hus på et iskoldt kunstgræstæppe i Helsinki her til aften. Med sejren på 3-0 over Liechtenstein sikrede Teemu Pukki og Finland sig for første gang deltagelse ved en fodboldslutrunde. Som den 11. nation fuldførte de hvidklædte rejsen mod sommerens EM-slutrunde, og de kan nu begynde at booke flybilletter rundt til hele Europa, da turneringen ikke afholdes i et værtslande, men på hele kontinentet.

Finland sad fuldstændigt på kampens første halvleg og kom sikkert foran 1-0 i det 21. minut på mål af Jasse Tuominen, der til dagligt spiller i hviderussiske BATE. De hvidklædte finnere bevarede et køligt jerngreb om resten af kampen og pressede igennem anden halvleg gentagende gange spillerne fra Liechtenstein helt ned i eget straffesparksfelt. Det resulterede i flere chancer, som blev reddet på stregen, men også to mål af den tidligere Brøndby og nuværende Norwich-spydspids, Temmu Pukki, til først 2-0 og senere til kampens resultat 3-0. Kvalifikationen blev fejret med glædeståre, fyrværkeri og en såkaldt ”pitch invasion” fra de glade finnere.

Stammen på det finske landshold består foruden Teemu Pukki af kendte spillere som Lukas Hradecky, Tim Sparv og Paulus Arajuuri. Finland klarede sig videre fra kvalifikationsgruppe J, som foruden Liechtenstein tæller gruppevinderen Italien, Grækenland, Bosnien-Herzegovina og Armenien.