Fodbold nyheder

Erling Haaland - a star is born

Af Torsten Brix

Otte Champions League-mål i seks kampe, en berømt far og jagtet af alle storklubber…. Norge har fået en ”målmaskine”, som starter i Dortmund!

Article image

Dagen inden, at Red Bull Salzburg skulle åbne gruppespillet i Champions League, ville holdets anfører – Andreas Ulmer – gå en stille tur med sin datter… det blev det ikke. For på et tidspunkt kørte en bil op på siden af dem med højt og velkendt musik. Tonerne var den velkendte Champions League-hymne og inde fra bilen skulle det højtlydt lyde: ”Jeg er klar til Champions League”, hvilket kom fra… Erling Haaland på 19 år!

To gruppekampe senere - efter kampe imod Genk og Liverpool - havde Haalund lavet fire mål, og dermed toppede den unge nordmand topscorerlisten sammen med Serge Gnabry. Lige pludselig var Haalund blevet til en af de mest eftertragtede unge spillere i europæisk fodbold. Sønnen af den tidligere Nottingham, Leeds og Manchester City-spiller Alf-Inge slog dermed igennem på den internationale scene på rekordtid, hvilket fik farmanden til at sige til Sportsmail:

- Det har altid været Erlings mål at spille i Champions League, fordi det er den vildeste turnering, og det har altid være en drøm.

Målene i Champions League er dog langtfra de eneste, som Haalund jr. har lavet. 18 mål i 11 kampe blev det til omkring Champions League-målene, hvilket fik den store østrigske avis – Kronen Zeitung – til at slå fast på deres forside:

- A star is born!

Overskriften kom med henvisning til den amerikanske film, som samtidigt med målene fra Haalund fyldte verdens biograffer. Selvom Haalund tog den europæiske fodboldscene med storm, så har det faktisk peget i den retning længe.


Ni VM-mål imod Honduras
Til sommerens U/20 VM-slutrunde lavede nordmanden ni mål i en kamp imod Honduras, og Manchester United-manageren Ole Gunnar Solskjær havde blandt andet et øje på den farlige angriber, som sportschefen i Red Bull Salzburg – Christoph Freund – beskrev på følgende måde:

- Den ting, som jeg mest glad for ved ham, er hans personlighed. Han bliver ved med at lave mål og hans vindermentalitet er noget helt unikt, hvilket samlet gør, at han er noget ganske specielt af sådan en ung fyr at være.

Så selvom holdkammeraterne beskriver ham som en ung fyr, der godt kan lide at lave lidt ”larm i gaden”, som ved den føromtalte episode med holdets anfører, så er han også meget seriøs. Han kan blandt andet bruge timer på at se sine idoler – Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic – spille fodbold. Haalund er blandt andet også seriøs i forhold til sin kost og levestil, men også i forhold til alkohol, som han ikke drikker.

I fremtiden skal ”A star is born” spille for Dortmund, da den tyske storklub købte han for blot 180 millioner kroner af RB Salzburg. Han har underskrevet en kontrakt indtil sommeren 2024 og afviste klubber som Manchester Untied, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester City, Arsenal, Bayern München og Chelsea. Nu skal han spille hos Dortmund med de 80.000 hjemmebanestilskuere efter han havde lavet 17 mål i 16 liga-kampe for Salzburg og otte Champions League-mål i seks kampe. Joh... "A star is born"...Mere om Erling Håland

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik