Fodbold nyheder

Presset rekordtræner

Af Torsten Brix

Kent Nielsen beskriver sig selv…

Article image
Ritzau-Scanpix

- Det er ikke rekorden, der fylder i øjeblikket. Det bliver en sidebemærkning og skal ikke fejres. Mit fokus er på den næste kamp, men jeg er også sikker på, at den dag, jeg står til at stoppe, så vil jeg bedre kunne forholde mig til det. Sådan havde jeg det også i min spillemæssige karriere, hvor jeg eksempelvis i dag sætter mere pris på europamesterskabet i 1992…

Sådan siger Kent Nielsen til Jyllands-Posten. Silkeborg-træneren har 432 kampe som træner siden 1999, og dermed kan han i dag slår Troels Bechs rekord, men den rekord betyder nu ikke så meget for træneren Nielsen, som beskriver sig selv på følgende måde:

- På nogle områder er jeg nok konservativ. Jeg går ind for disciplin og arbejdsmoral. De gamle dyder tror jeg meget på sammen med robusthed og hårdhed. Det er noget, man vedholdende skal dyrke på træningsbanen. De ting, tror jeg, kan altid betale sig. Selv rigtigt dygtige fodboldspillere har større chance for at blive bedre med de værdier. Og så gør jeg nogle gange lidt op med tidsånden. Jeg har noget med telefoner og de sociale medier. De unge spillere skal bruge tid på det, hvis det gør dem til bedre fodboldspillere, men hvis det ikke gør, så kan jeg ikke se idéen i det. Særligt inden for klubbens fire vægge skal al energien bruges på at blive bedre fodboldspillere. På det punkt er jeg nok mere markant end nogle af mine kollegaer.
Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - RB Leipzig - Atlético Madrid