Fodbold nyheder

FCK nedlægger Riga med 3-1

Af Saad Ahmed

’Løverne’ vandt torsdag aften 3-1 over Riga FC i Telia Parken.

Article image

F.C. København står med et godt udgangspunkt til returopgøret i Letland. Københavnerne besejrede letterne med 3-1. Viktor Fischer, Pieros Sotiriou nettede for værterne.

Kulissen var den samme som i foregående uge. Denne gang gjaldt det dog en billet til Europa League-gruppespillet. Problemet for F.C. København er blot, at Riga FC fra Letland også vil have samme billet. Derfor skal denne tvekamp afgøres over to kampe. Den første tog sted torsdag aften i Telia Parken. Med både Jonas Wind og Dame N’Doye som de nyeste medlemmer af F.C. Københavns skadesliste anno 2019 var aftenens angrebsduo bestående af Viktor Fischer og Pieros Sotiriou. Københavnernes nummer 7 takkede for den nye rolle og nettede ’Løverne’ i front efter 18 minutters spil med venstreskøjten.

De forsvarende mestre fra Letland overlevede den danske dominans. ’Løverne’ var på rov efter mål, hvor spillerne nærmest stod i kø til at brænde chancer. Men midt uden i ingenting svarede gæsterne igen. ’Stopperen’ Victor Nelsson kunne ikke følge med Vladimirs Kamess, der bankede bolden ind bag FCK-buret. Pludselig stod der 1-1 på måltavlen efter de første 45 minutter, og tvekampen var nu helt åbent.

FCK-manager Ståle Solbakken skiftede nyankomne Michael Santos ind i pausen i stedet for Carlo Holse. Små 20 minutter inde i anden halvleg fik Stefan Panic hånden på bolden i eget felt, hvilket resulterede i et straffespark til værterne. Sotiriou udnyttede denne mulighed og bankede FCK på sejrskurs. 2-1. Letterne kom hurtigt med et modsvar. De 24 medrejsende supportere var tæt på at gå i ekstase, da Ojegs Laizans ramte stolpen bag Sten Grytebust. Den norske manager brugte sin anden udskiftning på at bytte Rasmus Falk med unge Mohammed Daramy med små ti minutter igen. Dette viste sig at give pote, da Daramy fik placeret bolden ind bag Roberts Ozols i Riga-buret.

Forestillingen bød ikke på mere. F.C. København rejser til Letland i næste uge med en 3-1-sejr i bagagen.

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Napoli - BarcelonaChampions League - Lyon - JuventusChampions League - Real Madrid - Manchester C