Fodbold nyheder

Dzeko forlænger, hvad gør Icardi nu?

Af Stefan Lindahl

Længe har det været meddelt, at Edin Dzeko ved at skifte til Inter kunne sende Icardi videre til en anden klub, men nu har bosnieren forlænget med Rom-klubben.

Article image

Hele sommeren har Mauro Icardi været på vej væk fra Inter. Angriberen er blevet fortalt, at han ikke er en del af den nye Inter-træner Antonio Contes planer, hvorfor Milano-klubben gerne vil hjælpe argentineren med at finde en ny arbejdsgiver.

Icardi har dog ikke selv været med til at gøre situationen nemmere, da han kun ønsker et skifte til en bestemt klub, Juventus. Men hvor står argentineren i forhold til spilletid i den kommende sæson?

Inter
I Inter er de godt og grundigt trætte af den argentinske angriber. I foråret trænede han i en månedstid alene, da han ikke var en del af truppen efter, at han og hans agent/kone Wanda Nara ville have, hvad der lignede en fordobling af lønnen, hvis argentineren skulle forlænge med Inter. Den ene mere bizarre historie blev fulgt op af den anden, og hele Icardis forår blev nærmest tilbragt uden for banen.

Icardi er blevet fortalt, at han ikke kommer til at få flere minutter på banen hos Inter. Derfor vil klubben gerne af med ham, og milaneserne har hentet en erstatning for argentineren i form af belgiske Romelu Lukaku, som er kommet til fra Manchester United.

Pt. rygtes det, at Lukaku ikke lever op til Inters forventning i forhold til hans fysiske tilstand frem imod næste uges Serie A-opstart mod Lecce, hvorfor Icardi måske kunne være i spil til en startplads. Icardis muligheder blev dog endnu en gang skudt ned, da Inter hellere vil benytte sig af 17-årige Sebastiano Esposito i front ved siden af Lautaro Martinez end Icardi.

Juventus
De forsvarende Serie A-mestre Juventus blev tidligere på sommeren meldt interesseret i Icardi, og klubben havde angiveligt også de personlige aspekter i en kontrakt på plads. Inter vil dog ikke sælge billigt til Juve, hvorfor de vil have en anden argentiner, Paulo Dybala, den anden vej. Der er dog opstået en krig mellem de to klubbers ledelser.

Inter-CEO’en Beppe Marotta, som tidligere var i Juventus’ ledelse, og Juventus’ sportsdirektør Fabio Paratici er blevet uvenner. De to lederes indbyrdes kamp kan betyde, at Icardi bliver fanget midt i krydsilden, og derfor ikke kommer på græs i Torino.

I Juventus har de fortsat både Mario Mandzukic, som dog rygtes kraftigt til Bayern München, og Gonzalo Higuain, som Roma i en periode var interesserede i. Med de to angribere samt Cristiano Ronaldo virker det ikke som om, at Juve har plads til Icardi.

Roma
Roma meddelte tidligere på sommeren, at de gerne ville hente Icardi og argentinerens arbejdsgiver Inter ville gerne have Roma-angriberen Dzeko. En aftale så ud til at kunne lade sig gøre, men Icardi vil ikke til Roma.

Nu har Dzeko så forlænget med Roma. Hans agent fortalte til Tele Radio Stereo, at bosnieren ikke kan rende rundt og vente på, at Icardi tager en beslutning, hvorfor han altså bliver i Rom. Det har dog ikke gjort situationen nemmere for Inter, da milaneserne og Roma var enige om overgangssum og alt det praktiske i forbindelse med både Dzeko og Icardi. Efter Dzeko har forlænget virker det usandsynligt, at Icardi ender i Rom-klubben.

Roma tilbød efter sigende tidligere på sommeren Juventus-angriberen Gonzalo Higuain anførerbindet i Rom, hvis han kom til klubben. Det rygte opstod, da romerne var tæt på at miste Dzeko til Inter, og Icardi havde meldt ud, at han ikke ville til Roma men Juventus.

Napoli
Kunne Napoli så være en mulig for argentineren? Ja og nej. Også her har Dzekos forlængelse med Roma sat sine spor. Napolitanerne var klar til at sende polske Arkadiusz Milik til Roma, hvis de skippede Dzeko til Inter, og så var vejen banet for et Icardi-skifte til Napoli.

Icardi vil dog heller ikke til Napoli, hvorfor det ikke anses som en mulighed. Selvom der kunne være plads til Icardi, er det tvivlsomt om Napoli-træneren Carlo Ancelotti og ejeren Aurelio De Laurentiis vil have problembarnet Icardi løbende rundt i klubben.

Derudover skal alle spillere, som skifter til Napoli, overlade alle sponsoraftaler til klubben. Det vil sige, at hvis en spiller er sponsoreret af et firma eller brand, som klubben ikke arbejder med, så skal den sponsoraftale opsiges. Det gør det unægteligt noget svære for Napoli at overtale argentineren til at skifte.

Øvrige muligheder
Efter Premier League-vinduet er smækket i, er der kun en håndfuld klubber i Europa, som kan betale den enorme løn, som Icardi vil have. I en kort overgang meddelte enkelte medier, at argentinske Boca Juniors overvejede at leje angriberen, men angiveligt endnu et Icardi-rygte uden hold i. I Europa kunne Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Barcelona og Real Madrid være de klubber, der kan imødekomme lønnen.

Bayern München har i endnu et vindue beholdt Robert Lewandowski. I Paris SG er man fortsat tilfredse med Edinson Cavani og Kylian Mbappé på toppen. De to spanske giganter, FC Barcelona og Real Madrid, har begge brugt rigeligt summer på at forbedre deres offensiver. Barca kædes fortsat sammen med Neymar fra Paris, og det eventuelle hul, der kan opstå der, vil parisernes ledelse lukke med Juve-argentineren Paulo Dybala.

Konklusionen
Icardis drømme-skifte er til Juventus. De to klubbers indbyrdes krig ligner dog noget, der ødelægger de muligheder. Inter vil kun bytte med Dybala, som Juve gerne vil have helt ud af landet, hvis han skal væk fra Torino.

En ting virker dog helt sikkert. Hvis Icardi ikke smutter, kommer han til at tilbringe de resterende to år af sin kontrakt med Milano-klubben på tribunen.

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik