Fodbold nyheder

Vidste du om... Mario Gomez

Af Tobias Tange

Pudsige facts og historier om den dygtige tyske skarpretter…

Article image
Ritzau-Scanpix

- at han har spanske rødder. Hans far, Jose Gomez Garcia, stammer fra en lille landsby, der hedder Albunan, som ligget tæt på Granada.

- at han afviste at komme til Stuttgart som 13-årig, da han synes, det var for tidligt at flytte hjemmefra. Han endte hos den tyske traditionsklub som 16-årig og brød igennem på førsteholdet som 18-årig.

- at han ved EM i 2008 startede de første kampe for tyskerne, men på grund af dårlige præstationer endte han på bænken i knockout-kampene.

- at han i 2009 skiftede til Bayern München i et rekordskifte. Han scorede kun 10 mål i den første sæson, men sæsonen efter udnyttede han skader til Ivica Olic og Miroslav Klose, hvilket betød, at han scorede 28 mål i Bundesligaen.

- at han selv beskriver den værste dag i hans karriere som Champions League-finalen i 2011/12-sæsonen, hvor Bayern tabte 3-4 i straffesparkskonkurrence til Chelsea.

- at han scorede to mål i sin sidste kamp for de tyske giganter. Det var i pokalfinalen mod hans barndomsklub, Stuttgart, som betød, at de vandt ”The Treble”.

- at han kun spillede 15 kampe for Fiorentina i 2013/14-sæsonen på grund af skader. Det betød også, at han ikke kom med til VM i 2014.

Mere om Mario Gómez

Mere om Stuttgart

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Europa League - Wolverhampton - Sevilla