Daniel Zastrojevic

Manden i det italienske jakkesæt: Lucci

Alessandro Lucci er agent for mange Serie A-spillere og har tjent en masse penge denne sommer på handler, der involverer hans klienter.
Der er de eksponerede vindere på fodboldbanen, og der er vindere ved forhandlingsbordet. De personer, vi ikke hører så meget om.

Der er særligt én, som har trukket et af de længste strå på det italienske fodboldmarked i det netop afsluttede transfervindue: agenten og mellemmanden Alessandro Lucci.

Lucci har flere prominente spillernavne i sit agentfirma: Bonucci, Cuadrado, Muriel, Vecino, Bertolacci, Tomovic, Verre med flere.

Og som den opmærksomme læser nok har bemærket, har alle de nævnte spillere skiftet klubber enten på lån eller permanent.

Den største transfer: Bonucci til Milan for 300 millioner kroner. En handel, der gjorde de italienske medier overraskede, fordi det var en transferaffære, der kun tog tre-fire dage at realisere fra start til slut. Et aspekt, man ikke skal undervurdere taget i betragtning af, hvor mange langtrukne transfere, der har været denne sommer. Lucci var arkitekten bag som agent for Bonucci.

Agenten har også medvirket i en af sommerens sidste store handler: Davide Zappacosta, som tog fra Torino til Chelsea for 186 millioner kroner, hvor Lucci agerede mellemmand for de to klubber.

To spillere, der ligeledes er skiftet, som er nogle af Luccis klienter, er Bertolacci, der er udlejet til Genoa fra Milan og Muriel, som tog fra Sampdoria til Sevilla.

Mathias Vecino er rejst fra Fiorentina til Inter i en handel, hvor "Nerazzurri" indløste frikøbsklausulen på 180 millioner kroner for endnu en af Luccis klienter.

Vigtigt var det også for Lucci at få Juan Cuadrado til at skrive under på en permanent kontrakt i Juventus efter at være udlånt til "Bianconeri" fra London-klubben i to sæsoner. Colombianeren er at finde i Juve indtil 2020 i en handel, hvor Chelsea fik 150 millioner kroner ind på kontoen fra "Bianconeri".

På transfervinduets sidste dag - ligesom Zappacosta - lykkedes det Lucci at få skippet Nenad Tomovic afsted til Chievo Verona på lån fra Fiorentina.

Sampdoria var en klub, Lucci havde en del at gøre med. Muriel blev som tidligere skrevet solgt fra "Samp" til Sevilla, men der blev også hentet to af Luccis klienter til "Blucerchiati". Ind kom nemlig Valerio Verre fra Pescara og Nicola Murru fra Cagliari.

Nye spillere kom også ind i Luccis arsenal af spillerklienter. AC Milans Suso og Fiorentinas Badelj. Lucci arbejder på at forlænge Susos kontrakt med "Rossoneri." En kontraktforlængelse, som Lucci vil drage økonomisk fordel af. Som han har gjort hele sommeren med sine spillere.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER