Fodbold nyheder

FCK's vej til Champions League 17/18

Af Simon Henneberg

FC København var i den forgangne sæson i Champions League, og den bedrift skal ”Løverne” forsøge at gentage i den kommende sæson.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der var stor jubel og brede smil at spore på hele FC København-holdet, da det den 24. august 2016 spillede 1-1 ude mod cypriotiske APOEL. Det første opgør i parken var nemlig endt med en 1-0-sejr til Ståle Solbakkens mandskab, og dermed var kvalifikationen til Champions League i sæsonen 16/17 en realitet. Forud for opgørene mod APOEL havde FCK først sendt Crusaders ud med samlet 9-0 og derefter Astra Giurgiu med samlet 4-1.

Det er bestemt ikke dansk fodbold forundt at have et hold med i Champions League hvert år, men de danske mestre vil uden tvivl sætte hårdt ind på at komme i det forjættede land igen i denne sæson. Og der er da også grund til optimisme. I år vil københavnerne nemlig være seedede hele vejen gennem kvalifikationen, hvor de ligesom sidste år træder ind i anden kvalifikationsrunde.

Kommer FCK videre fra den første hurdle, vil de herefter ryge ind i den såkaldte Champions Route, som består af lutter mesterhold fra rundt omkring i Europa. Skulle FCK tabe her, vil de ryge over i kvalifikationen til Europa League.

Klarer ”Løverne” omvendt denne tredje kvalifikationsrunde, vil de gå til playoff-runden – altså den runde, som de besejrede APOEL i sidste sommer. Dette er den sidste forhindring inden Champions League-gruppespillet. Som et plaster på såret for at tabe samlet i playoff-runden ryger man direkte i Europa Leagues gruppespil.

Dem kan FCK møde på deres vej til Champions League-gruppespillet:

1. kvalifikationsrunde:


Her står FCK over.

2. kvalifikationsrunde:

The New Saints, Wales
Linfield, Nordirland
Vinkingur Gøta, Færøerne
Hibernians, Malta
FC Santa Coloma
Zalgiris Vilnius, Litauen
Dundalk, Irland
Vardar, Makedonien
F91 Dudelange, Luxembourg
Kikësi, Albanien
Zrinjski Mostar, Bosnien
Buducnost Podgorica, Montenegro
Honvéd, Ungarn
IFK Mariehamn, Finland
Spartaks Jurmala, Letland
Samtredia, Georgien
Dacia Chisinau, Moldova

3. kvalifikationsrunde:

Malmö FF, Sverige
Slavia Prag, Tjekkiet
Viitorul Constanta, Rumænien
Astana, Kasakhstan
Partizan, Serbien
Rijeka, Kroatien
Rosenborg BK, Norge
Hapoel Be'er Sheva, Israel
FH, Island
Zilina, Slovakiet

Playoff-runden:

Nu er der kun ti hold tilbage, der altså kæmper om fem Champions League-pladser.

BATE Borisov, Hvidereusland
Legia Warszawa, Polen
APOEL, Cypern
Maribor, Slovenien
Qarabag, Aserbajdsjan

Bemærk dog, at der i alle runderne er antaget, at de stærkest rangerede hold klarer sig videre. Ergo er mulighederne i alle runderne de værst tænkelige modstandere. Men overraskelser kan forekomme, hvilket er godt for FCK's chancer, da det på papiret vil gøre feltet af potentielle modstandere svagere.

Vi vil her komme med tre bud på FCK's vej til Champions League – den nemme, mellemvaren og mareridtsvejen.

”Den nemme”:
FCK bør ikke få problemer med nogle af holdene i anden kvalifikationsrunde, og det kan være svært at udpege sig én favoritmodstander. Kendskabet til holdene er, indrømmet, ikke det største. Når det så er sagt, så er lettisk fodbold ikke kendt for at gøre mange katte bange, så Spartaks Jurmala vil nok ikke være et dumt bud på en prygelknabe til ”Løverne.” I tredje kvalifikationsrunde ville FH fra Island nok være at foretrække, mens Maribor fra Slovenien ville være en fin modstander i playoff-runden.

Mellemvaren:
Buducnost Podgorica, Malmø FF og Legia.

Det ser overkommeligt ud, men dog sværere end ruten i ”den nemme.”

”Mareridtsvejen”:
Zrinjski Mostar, Hapoel Be'er Sheva og APOEL.

Det er sjældent nemt at spille på udebane mod bosniske hold, og de bosniske mestre fra Zrinjski er næppe nogen undtagelse. FCK skal dog selvfølgelig være favoritter, trods alt. Sheva fra Israel viste i denne sæsons Europa League, at de kan spille god fodbold på deres bedste dage. Således vandt de i gruppespillet for eksempel både ude og hjemme mod Inter. FCK har godt nok lige ordnet APOEL, men cyprioterne må alligevel regnes for den sværeste opgave i playoff-runden.

Hvad så med norske Rosenborg, der har danskerne Nicklas Bendtner og Mike Jensen i folden? Umiddelbart ligger de et sted mellem Malmø FF og Sheva rent niveaumæssigt. Holdet er godt nok placeret som nummer ét i Eliteserien lige nu, men det er mere med hiv og sving, end det er med pomp og pragt. Får normændene for alvor gang i Bendtner, kan de dog vise sig at være en yderst svær opgave for FCK, skulle danskerne trække dem – og måske endda også sværere end israelerne.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Atalanta - Paris SGChampions League - RB Leipzig - Atlético Madrid