ALT om VM

Fodbold nyheder

Memphis Depay – Tarzan med tatoveringer

Af Torsten Brix

Den kasserede Manchester United-spiller viser tænder i Lyon, hvilket sker efter en hånd opvækst for rebellen, der aldrig slog til i Premier League.
Article image
Ritzau-Scanpix
Under VM-slutrunden 2014 var Memphis Depay ikke bleg for at vise sin bare overkrop eller sine spændte armmuskler, hvilket fik den hollandske journalist – Bart Vlietsta – til at give den unge landsholdsspiller øgenavnet ”Tarzan med tatoveringer”, men ikke nok med at Depay gerne ville vise sin muskelløse krop frem på Tv og Instagram – han svarede også flabet og selvsikkert på de mange spørgsmål, selvom det var den første slutrunde for den blot 20-årige hollænder. I de samme interviews sagde Depay dengang om den daværende hollandske landstræner Louis van Gaal:


- Van Gaal investerede tid i mig. Han er interesseret i min baggrund, tanker, ambitioner og hvad jeg laver i min fritid.

Måske var den kommende Manchester United-manager allerede i gang med at tænke på indkøb til Old Trafford, for det hele endte som bekendt med, at PSV solgte deres guldfugl til Manchester United – og van Gaal. Tidligere havde en anden hollandsk manager – Ronald Koeman – ønsket at få Depay til Premier League, nemlig Southampton. Men det lykkedes ikke, selvom Koeman forsøgte at smigre den unge angriber:

- Depay går rundt, som om han har vundet 10 europæiske titler. Hans attitude… Det fortæller alt.

Den tidligere PSV-spiller Kenneth Perez har tidligere kaldt Depay for ”total skør”, og udtalelser som disse fik blot Depay til tørt at slå fast: ”De kender mig ikke”. Sikkert er det dog, at Depay fik debut for PSV imod Feyonoord, da han blot var 18 år, og han scorede to gange under den føromtalte VM-slutrunde, hvilket gjorde ham til den yngste hollandske landsholdsspiller til at score under en slutrunde. Desuden blev han kåret til ”den bedste unge spiller” i Brasilien. Som mange andre unge har Depay et hav af tatoveringer på kroppen. Blandt andet står der ”Dream chaser” og ”Successful”. Derudover har han på sin venstre arm en tatovering, der er tilegnet hans bedstefar, der døde dagen efter Depays 15 års fødselsdag. Så meget omkring den 27-årige hollænderen er lidt specielt..


Træningsnarkoman uden meget erfaring har været rebel
Depays forhenværende trænere – Dick Advocaat og Phillip Cocu – har tidligere rost den unge angriber for sin træningsiver. Udviklingen har også været voldsom. Kigger man blot tilbage på 2014/15-sæsonen lavede han 22 liga-mål og 5 assists for PSV, men før dette levede Depay heller ikke et liv, der pegede i retningen af en professionel fodboldkarriere. Da han var fire år flyttede hans ghaniske far fra Depays hollandske mor, som efterfølgende fandt en ny mand. Dette blev samtidig startskuddet til et barndomsliv, hvor Depay blev lidt af en rebel.

I Rottendams hårde miljøer var Depay med i rap-gruppen ”Rottendam Airlines”, og han blev smidt ud af talentprogrammet hos fodboldklubben Sparta. Men det åbnede for kontakten til PSV samt hans ven og senere personlige træner – Joost Leenders. Det blev afgørende for den blot 12-årige Depay, der bestemte sig for, at han ville være verdens bedste fodboldspiller.

Det er han ikke blevet, selvom han har spillet på nogle store adresser. Efter 18 måneder i Manchester United var der ikke meget succes der. Han kunne skrive sig på listen over stærke angribere, der har haft det svært, når de er skiftet fra Æresdivisionen til Premier League. Afonso Alves, Jozy Altidore og Mateja Kezman kunne ikke tage springet og det kunne Depay heller ikke. Luís Suarez, Ruud van Nistelrooy og Robin van Persie kunne. Sidstnævnte er i øvrigt Depays store forbillede, men i januar 2017 sluttede Depays Premier League-karriere for denne gang, da han blev solgt til Lyon.

Skiftet virkede til at være det helt rigtige for Depay, der efter blot seks startopstillinger havde lavet fem mål og to assists. Specielt et af målene var helt unikt, da han fra midten af banen sparkede bolden ind på flotteste vis… Efter præstationerne i Lyon er han ifølge rygterne på vej til Barcelona, hvor de er igang med en forvandling - måske med en ”Tarzan med tatoveringer”!


Mere om Memphis Depay

Mere om Lyon

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik