ALT om VM

Fodbold nyheder

Cohen Bramall – filmpotentiale

Af Torsten Brix

Klubskiftet til Arsenal er som skrevet til en drejebog for et eventyr eller måske en film, hvor ”den næste Ashley Cole” skal have en hovedrolle.
Article image
Ritzau-Scanpix
Blot et par uger før Cohen Bramall blev købt af Arsenal, arbejdede han i Crewe på en fabrik, der fremstiller biler, og ved præsentationen kunne den unge venstre back heller ikke finde på andre beskrivende ord af den kometlignende karriere end at slå fast, at det havde været ”Crazy” – hvilket opsummerer det hele meget godt. Agent Lee Payne har tilbragt fire årtier i fodbold, som professionel spiller, scout og som søn af en manager – men trods denne lange erfaring kunne Payne med statsgaranti slå fast, at han aldrig havde oplevet noget lignende.


- Hvad der er sket den sidste uge, har været fuldkommen fantastisk. En ung knægt kommer fra ingenting til en af de største klubber i Verden – det er simpelthen materiale til en film, slog Payne fast.

Manuskriptet til den film skulle starte i august 2016, hvor Bramall skiftede fra Market Drayton i Evo-stik League First Division South til Hednesford Town i Northern Premier League, som ligger lige i navlen af England. Her overtalte manager Lee McDonald den unge englænder til at spille venstre back i stedet for kantspiller – samt skruede voldsomt op for styrke og hurtighedstræningen.

Denne fremgang var agenten Payne hurtig til at spotte, og det fik afgørende betydning. Payne havde tidligere været scout for West Ham, hvortil han blandt andet anbefalede en meget ung Ruud van Nistelrooy for London-klubben, men om Bramell siger Payne:

- Første gang jeg så Bramall, var han ikke så god til at positionere sig, men han bevægede sig som en gazelle. Han har en unik fysik og et godt venstreben, så jeg spår ham en stor fremtid.

Efter en række prøvetræninger spillede Bramall en træningskamp for Sheffield Uniteds U-23 hold, og her blev han spottet af Arsenal-scouten Brian McDermott, som straks tog kontakt til Arsène Wenger og herefter udviklede eventyret sig.


Om det får en lykkelig afslutning, er ganske usikkert, men kigger man på Arsenals nuværende trup, har profilerne og de kontraktforlængende Olivier Giroud og Laurent Koscielny tidligere spillet i lavere franske fodboldrækker, inden de fik deres internationale gennembrud. Så Wenger er ikke bange for at give disse atypiske spillere chancen.

Ian Wright spillede også i de lavere engelske fodboldrækker, inden Crystal Palace hentede han og senere udviklede han sig til en Arsenal-legende. Derudover har spillere som Jamie Vardy, Charlie Austin, Troy Deeney og Chris Smalling gjort noget lignende.

Skulle Bramall blive en succes i Arsenal, vil det godt nok være en helt unikt historie. Hans første kontrakt lyder blot på en ugeløn på 30.000 kroner, men det er alligevel over ti gange så meget, som han fik få dage forinden hos Bentley Motors i Crewe, hvor han sled hårdt for lønnen – inden han faktisk blev fyret… jah … for få dage senere at blive ansat i Arsenal. Denne historie drager paralleller til Paul Potts.

Efter de første træninger hos London-holdet blev den 20-årige back rost voldsomt af den direkte modstander Alex Oxlade-Chamberlain, som sagde:

- Jeg måtte høre lidt mere om ham efter første træning, for jeg tænkte godt nok ”wow”. Det ser virkeligt godt ud, og hans historie gør jo bare det hele lidt mere inspirerende.

Bramall har lavet en kontrakt med Arsenal for to og et halvt år, og manager Arsène Wenger havde også store rosende ord fremme ved præsentationen.

- Bramell er utrolig hurtig og en meget spændende spiller, men han mangler naturligvis en masse erfaring. Han er ikke klar til at spille i Premier League, men han minder om en ung Ashley Cole.


VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik