Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Ivan Rakitic – på stærk midtbane

Kroat har slået igennem på selveste Camp Nou, og nu venter EM2016 for et talentfyldt mandskab.
- Desire…

Sådan svarer Ivan Rakitic i World Soccer forud for EM-slutrunden 2016 på spørgsmålet om, hvilken følelse kroaten har inden den store fodboldturnering, og den 28-årige Barcelona-spiller fortsætter:

- Jeg har et stort ønske om at præstere godt med Kroatien. Vi er ikke et stort land, så det er svært at kvalificere os til sådan en turnering.

Rakitic har igennem de senere år lagt mere og mere på sit spil, hvilket har sendt ham ind i idealopstillingen på Barcelona-holdet, der er ligeså stærk som på det kroatiske landshold. Karrieren tog for alvor fart, efter Rakitic efter et godt ophold hos FC Basel endte i Schalke04. Her var han i fire sæsoner, inden tre sæsoner fulgte i Sevilla.

I Sevilla blev Rakitic udnævnt til anfører, og den rolle påtog han sig på flotteste vis for et upåagtet Sevilla-mandskab, der med deres præstationer igennem flere sæsoner overraskede mange.
Rakitic' talent var der dog holdt øje med længe, og han blev ofte anset for at være grunden til, at Schalke 04 i sin tid skilte sig af med supertalentet Mesut Özil.


”Todocampista”
Mens Rakitic jagtede gennembruddet i Schalke, skiftede Özil til Werder Bremen, men siden da har begge spillere imponeret i den spanske La Liga for Real Madrid og Barcelona, men det er længe siden, at Rakitic er blevet sammenlignet med Özil. I stedet har kroaten har skabt sig sit eget navn i Spanien – han er blevet en ”Todocampista'.

En ”Todocampista” er den spanske betegnelse for en spiller, der kan spille hvor som helst på banen. Rakitic har evnerne til både at spille defensiv, central eller offensiv midtbanespiller, og han kan bruge begge fødder.

Hvad der gør Rakitic yderligere interessant, er hans evne til at skabe chancer overalt på banen. Han dækker banen fantastisk og kan sætte et angreb i gang fra eget forsvar med sine præcise afleveringer – og som prikken over i'et er Rakitic også dødboldsspecialist og er ikke bleg for at udføre ”det beskidte” arbejde på en fodboldbane.

Til den forestående EM-slutrunde kan Rakitic få en lidt mere offensiv rolle, da Fiorentina-spilleren Milan Badelj kan blive den defensive på midtbanen, der også har spændende spillere som Luka Modrić og Mateo Kovavic fra Real Madrid, Inters Ivan Perisic og Nikola Kalinic, der også spiller i Fiorentina. Stærk midtbane bag Juventus-angriberen Mario Mandzikic.

Så den kroatiske landstræner Niko Kovac har mange muligheder, men Rakitic er selvskrevet, som han også er blevet i Barcelona, der jo har stærke centrale midtbanespillere som Sergio Busquets og Andres Iniesta.

Kroatiske Ivan Rakitic har bidt sig fast i Barcelona – med stor vilje og arbejdsiver, som leder tankerne hen på landsholdskollegaen Josip Simunic, der inden VM2014 tog en mikrofon og startede et kampråd fra facist-tiden under 2. verdenskrig, hvor besættelsesmagten Tyskland og Ustase-organisationen regerede og myrdede masser af serbere og bosnier. Råbet lød noget i retning af ”U Boj” (til kamp) og ”Za dom”(for fædrelandet) hvortil publikum svarede ”Spremni”(vi er parate).

Nu starter kampene til EM2016 - med masser af ”Desire”…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER