ALT om VM

Fodbold nyheder

Jamie Vardy - Is having a Party

Af Torsten Brix

Vardy og Mahrez har været med i 35 Premier League-mål i 16 kampe, hvilket svarer til 2,18 mål pr. kamp, og sammenlagt havde de to offensive guldfugle blot kostet 13 millioner kr. eller blot 2,3 % af indkøbsprisen på Di Maria.
Article image
Ritzau-Scanpix
Forleden blev det københavnske natteliv overrasket, da Premier League-topholdet Leicester valgte at holde en julefest i den danske hovedstad. På den eksklusive natklub – Zen – var der masser af druk og dyre flasker champagne, hvilket var stærkt medvirkende til, at Premier League-spillerne skulle have brugt omkring 1,5 million kroner på drukturen.


Noget af en fest – hvor Premier League-topscoreren Jamie Vardy skulle have åbnet øl med tænderne i baren og købt masser af Champagneflasker i 10.000 kroners klassen, og den meget omtalte angriber var på in-stedet indtil kl. 05, så ”Jardy was having a Party”…

Det er dog ikke kun i nattelivet, at den engelske landsholdsspiller fester igennem, for på de engelske fodboldbaner holder han sig heller ikke tilbage, og hans historie har udviklet sig helt eventyrligt – næsten uvirkeligt. Spørgsmålet er faktisk, om Premier League nogensinde kommer ud for en ligeså stor sensation, som den Jamie Vardy gennemlever.


”Vardy – rise from nowhere”
Den 21. september 2014 blev Vardy nærmest verdenskendt, da han med et mål og vanvittige tre assists var stærkt medvirkende til, at Leicester slog selveste Manchester United med 5-3, efter de ellers to gange havde været bagud med to mål. Efterfølgende var det ikke de store United-angribere - som Robin van Persie, Wayne Rooney, Angel Di Maria og Radamel Falcao – der var i overskrifterne, men derimod Vardy.

Den store engelske avis Daily Mirrow lavede en meget rammende overskrift ”Vardy – rise from nowhere”, hvilket var spot-on for den meget ukendte – og daværende 27-årige – angriber. Blot to år forinden havde han spillet i Conforence League, hvilket er den femtebedste liga i England. I 2010 havde han et fysisk hårdt fabriksarbejde, inden han skulle til træning om aftenen hos Stocksbridge i den ottendende bedste fodboldrække. Ofte var han så presset på tiden, at han inden træningen måtte spise noget hurtigt aftensmad på den lokale tankstation.


Så det er altså blot en håndfuld år siden, at Vardy fik 300 kroner pr. kamp, som han spillede for Stocksbridge Park Steels – nu er han med til at bruge 1,5 million på en druktur. Vardy kom til Stocksbridge som 17-årig, efter Sheffield Wedneysday havde kasseret ham som ungdomsspiller. Fire år senere fik han debut på førsteholdet, og omkring den tid blev han samtidig dømt til at gå med en fodlænke, da han – ifølge ham selv – hjalp en døv kammerat fra at blive overfaldet på vej hjem fra et værthus-besøg.

Den episode har den engelske presse valgt at grave lidt i, efter Vardy er blevet så populær en skikkelse i hjemlandet. Inden slagsmålet var en håndfuld fyre blevet smidt ud af et værtshus, da de havde generet Vardys kammerat og blandt andet hånet ham for hans høreapparat. Efterfølgende ventede ballademagerne et par timer på, at Vardys kammerat skulle gå hjem, og her gjorde de sig klar til at tæske ham. Men det fik de ikke lov til… Vardy skulle have klaret flere af voldsmændene og påført dem så stor skade, at dommeren efterfølgende valgte at give ham en fodlænke på – som straf.

Det var en hård straf for Vardy, for det betød, at han skulle være hjemme fra kl. 18 og til næste morgen. Dermed kunne han ikke spille fodbold for Stocksbridge, og det pinte ham. Den lille by med 17.000 indbyggere lidt nord for Sheffield ville Vardy så nødigt skuffe. De havde givet ham chancen, da Sheffield Wednesday havde kasseret ham, og på et tidspunkt hvor han troede, at fodboldkarrieren var slut.


2,18 mål pr. kamp - men kun 2,3 % af Uniteds indkøbspris på Di Maria
Udover personerne i Stocksbridge skylder Vardy også en del til den daværende Leicester-manager Nigel Pearson, der også er bosat i Sheffield-området, og som ofte fulgte ham i Halifax og Fleetwood Town, hvor det blev til hele 66 mål i 107 turneringskampe. Det fik Pearson til at slå til…

I maj 2012 blev Vardy den dyreste ”Non-League player”, da han blev købt for ca. 10 millioner kroner, og det var faktisk lidt af et sats for Pearson. Men flere Championship-klubber havde vist interesse for Vardy, så Leicester-manageren turde ikke vente længere – og det var en god ide.

For i denne sæson er det blevet til 11 Premier League-kampe i træk med mål fra Vardy, og efter den bedrift kom det frem, at et filmselskab fra Hollywood vil lave en film om den helt unikke fodboldhistorie om Vardy, som dannede Leicester-angrebet sammen med Riyad Mahrez.

Klubben toppede Premier League ved juletid 2015, hvilket i høj grad skyldtes de to angribere – som sammenlagt havde lavet 26 Premier League-mål og ni assists i de første 16 kampe. De havde altså været med i 35 mål i 16 kampe, hvilket svarer til 2,18 mål pr. kamp, og sammenlagt havde de to offensive guldfugle blot kostet 13 millioner kroner – eller blot 2,3 % af Manchester Uniteds indkøbspris på Angel Di Maria.

Til sommer kan Vardy meget vel blive udtaget til Englands EM-trup, og det virker til, at han har fået af vide, at han skal satse på det, da han har flyttet sit planlagte bryllup. Af holdkammeraterne har han fået øgenavnet ”Cannon”. Det er ikke i forhold til de kanon-afslutninger han laver, men derimod i forhold til hans skarpe kommentarer – med et glimt i øjet.

Så den festglade Vardy – is having a Party – imens han er gået fra Stocksbridge Park Steels Bracken Moor Ground til et juleprogram som topscorer for Premier League og kongen på topholdet, der blandt andet skal besøge Goodison Park og Anfield Road…


VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik