Torsten Brix

Carpi – Italiens Ryan Air

Fra Serie D til toppen på blot seks år for ”Italiens Hobro”.
Den første gang, at den italienske by Carpi var i verdens mediesøgelys, var, da et svenske ægtepar havde været på en romantisk ferie i byen. De skulle være i Capri, men de kom til at skrive Carpi på deres GPS. Efter en uge kontaktede parret turistbureauet i Carpi og fandt ud af, at de havde tilbragt en uge i den forkerte by.

I næste fodboldsæson vil Carpi igen være i verdens mediebillede, da den lille by befinder sig i Serie A. Fodboldklubben har rejst sig til Serie A lidt ”ala Hobro” via hårdt arbejde og unikt kammeratskab.


Carpi – Italiens Ryan Air
De tre økonomiske bagmænd – Stefano Bonacini, Roberto Marani og Claudio Caliumi – kommer alle fra tøjindustrien, dog uden at nogle af dem har smidt gigantiske beløb i den lille klub. I stedet er Carpi blevet drevet med få midler, og af den grund har Bonacini kaldt klubben for ”Italiens Ryan Air” – altså en klub, der vinder, selvom den bliver drevet for små midler.

Sportsdirektøren Cristiano Giuntoli, som spillede for klubben, da den var i Serie C og D, har tidligere slået fast, at ingen af spillerne i Carpi har en årsløn i nærheden af en million kroner. I den kommende sæson skal disse spillere blandt andet stå overfor Serie A's højestlønnede Daniele De Rossi, som Roma belønner med små 60 millioner kroner om året. Bonacini har også tidligere berettet, hvordan holdet end ikke har en blazer-jakke, som spillerne kan rejse i, når de skal spille på udebane. Så holdet er skabt for små penge, som den nigerianske angriber – Jerry Mbakogu – der er topscorer, der kom gratis, da afrikanerens tidligere Padova kom i økonomisk uføre.


Uerfaren træner på 60 år – men måske også Luca Toni
I idealopstillingen finder man også den 22-årige Gabiel, som er lånt hos AC Milan, og Aljaz Struna der er udlejet af Palermo, men også de tre 25-årige forsvarsspillere – Riccardo Gigliolo, Lorenzo Pasciuti og Antonio Di Gaudio. Holdets anfører Filippo Porcari har Serie A-erfaring, da han tilbage i 2003 spillede én kamp for Parma…

Holdets træner er den 60-årige Fabrizio Castori, der har fået sin erfaring fra klubber som Grottese, Cerreto, Monturanse og Tolentino. Så ikke meget tyder på, at Carpi i den nuværende tilstand har ret mange chancer i Serie A, men det får ikke Bonacini til at ville ændre ved konceptet. Overfor La Gazzetta dello Sport har sportsdirektøren slået fast, at klubben vil fortsætte den samme linje – blandt andet med mange unge spillere, der ikke er blevet plads til i andre klubber.

Dog bliver Carpi for tiden sat i forbindelse med den nu 38-årige Luca Toni, der kan bruge noget af sin erfaring fra Bayern München, Florentina og Juventus – men meget er fortsat uvist i klubben.

Stadion Sandro Cabassi har blot plads til 4.500 tilskuere og opfyldte end ikke kravene til Serie B, hvor klubben jo var i sidste sæson. Derfor kan det ende med, at Capri bliver tvunget til at spille deres kampe hos nærliggende Parma eller Modena. Begge hold findes ikke længere i Serie A – men det gør Capri… arhh… Carpi – Italiens Ryan Air.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER