Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Calum Chambers - den ny Chambo

Arsenal har lavet endnu et køb i Southampton - men hvor skal den unge engelske landsholdsspiller starte?
Southampton har indenfor de seneste år leveret Theo Walcott og Alex Oxlade-Chamberlain til Arsenal. Det nyeste fund, som Arsené Wenger har gjort i den sydengelske klub, er 19-årige Calum Chambers - og han har imponeret fra start.

I startopstillingen ved sæsonens første kamp mod Manchester City i Community Shield var Calum Chambers ved siden af Laurent Koscielny i midterforsvaret. Som afløser for verdensmester Per Mertesacker, der stadig var på ferie. Chambers skulle dermed erstatte en af de vigtigste brikker i Arsenals forsvar – en stor opgave for en teenager, men Chambers viste i den kamp, hvorfor manager Arséne Wenger uden tøven smed 100 milloner kroner efter ham - dertil kommer 50 millioner ekstra, afhængig af spilletid. ”Fantastisk præstation”, lød det i flere medier, og Wenger roste også den unge spiller efter kampen.

- Som 19-årig leverede han en helt fantastisk præstation i dag, og det er meget lovende for fremtiden. Han spillede med en modenhed og intelligens, som jeg var meget imponeret over, sagde Arséne Wenger efter kampen til Arsenal.com.


Sammenlignet med Adams
Dermed har Calum Chambers allerede fra start vist, at han er klar til at vikariere i forsvaret. Hans alsidighed - han kan spille alle pladser i forsvaret samt defensiv midt og på kanterne - gør, at han både i denne sæson og i lang tid fremover kan få en vigtig rolle i Arsenal. Han er blevet kaldt "den nye Tony Adams" og er stærk i luften, har en god spilforståelse og er hurtig. Han overbeviste Arséne Wenger, da Southampton mødte Arsenal i slutningen af januar. Kampen endte 2-2.

- Det var første gang, at jeg så ham spille højre back, og der besluttede jeg mig for at købe ham, har Wenger senere fortalt.

Det var dog ikke en svær beslutning for Calum Chambers at sige ja til Arsenal.

- Det var en chance, jeg ikke kunne sige nej til. Alt ved klubben tiltaler mig: Historien, ambitionerne. Spillerne har så stor kvalitet, og jeg følte derfor, at det var en rigtig mulighed for mig for at udvikle mig. Wenger er en fantastisk manager, og at få muligheden for at arbejde sammen med ham er fantastisk, siger Chambers, der også fortæller, at det har gjort en forskel for ham, at tidligere Southampton-spillere som Alex Oxlade-Chamberlain og Theo Walcott har spillet sig ind på holdet.

- Jeg vil bare gerne have muligheden for at følge i deres fodspor og blive så succesfuld som dem, siger den unge forsvarsspiller.

Forsøger at hjælpe
Calum Chambers har også mere til fælles med Alex Oxlade-Chamberlain ud over fortiden i Southampton. De bliver begge kaldt "Chambo". Så da Chambers skiftede til Arsenal, lød beskeden fra Chamberlain:

- Selvom jeg er klar til at gå i retten omkring kælenavnet, så er jeg rigtig glad for at se Calum Chambers i Arsenal.

Siden har joken kørt mellem de to, hvor Chamberlain har postet et billede af de to og skrevet ”It's a Chambo-thing”, og de to spillere er faktisk kommet tæt på hinanden. I hvert fald har Alex Oxlade-Chamberlain påtaget sig rollen som Chambers' hjælpende hånd i starten.

- Det er virkelig godt at se ham her. Det er næsten underligt, fordi jeg kan huske, hvordan det var at være i hans sko for et par år siden - at komme fra Southampton til en stor klub som Arsenal - også selvom Southampton er en stor klub. Så jeg forsøger at tage mig af Calum og vise ham, hvordan det hele fungerer. Han er en virkelig god fyr, og alle kan lide ham, siger Chambo, den ældre.


Gået hurtigt
Efter de første gode kampe begyndte rygterne om en A-landsholdsdebut at florere – og rygterne blev en realitet, da den engelske landstræner Roy Hodgson udtog Chambers til kampene mod Norge og Schweiz i september. Med den udtagelse oveni hatten, kan det være svært at følge med, erkender Calum Chambers. På 11 måneder er han gået fra U/21-holdet i Southampton til førsteholdet i Arsenal og nu altså A-landshold.

- Det har været lidt som en hvirvelvind for mig. Jeg holder begge ben på jorden og arbejder hårdt. Jeg tror, at det er en udfordring mentalt mere end fysisk, men jeg har en god fornemmelse, siger Calum Chambers.


FAKTA:
Calum Chambers
Født: 20. januar 1995, England
Højde: 182 cm.
Position: Forsvar
Debut for Arsenal: 2. august 2014 i venskabskamp mod Benfica.
Tidligere klubber: Southampton

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER