Fodbold nyheder

Vidste du om... Zinedine Zidane

Af Torsten Brix

Læs mere om superstjernens mange sønner, 13 stemmer mere end Beckenbauer, Real Madrid-hattrick, de mange millioner og en underlig stemme om natten.

Article image
Ritzau-Scanpix

- at den elegante franskmand kun vandt Ballon D'Or én gang – nemlig i 1998. Her var han næsten selvskreven, da han spillede ustoppeligt, da Frankrig vandt VM1998 på hjemmebane.

- at hans indtjening i 2004 var omkring 100 millioner kroner, hvilket dog ikke gjorde ham til én af verdens bedst betalte sportsfolk. Zidane tjente under halvdelen af Tiger Woods det år og var placeret som den 42. bedst betalte sportsmand i det kalenderår.

- at han har fire sønner. Enzo, Luca, Theo og Elyaz… førstnævnte Enzo er midtbanespiller, mens Theo er angriber og Luca er målmand.

- at fodboldikonet fik 123.582 stemmer, da han i 2004 blev kåret til Europas bedste fodboldspiller igennem tiderne. Det var 13 stemmer mere end Franz Beckenbauer.

- at topatleten faktisk har en lidt speciel blodsygdom, der kan gøre hans hud gul, men også give nogle knogleproblemer.

- at han returnerede til det franske landshold i 2004, efter en stemme havde hvisket ham den opfordring i øret om natten. Senere kom det frem, at stemmen var Zidanes bror og ikke en gud eller lignede.

- at den målfarlige spiller faktisk kun scorede ét hattrick for Real Madrid. Dette var imod Sevilla i januar 2006.

- at den han forlod Real Madrid som træner (for anden gang) i 2021 havde han vundet 11 trofæer. Blandt andet La Liga to gange og Champions League tre gange.

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik