Celtic bød på Kvistgaarden: Her er årsagen til Brøndby's afvisning
Mathias Kvistgaarden, kun 22 år gammel, er en af de mest lovende talenter i dansk fodbold. Hans evner på banen har ikke gået ubemærket hen, og flere europæiske storklubber, herunder Celtic, har været interesseret i at hente ham. Men på trods af gentagne rygter og spekulationer har den danske angriber ikke forladt Brøndby.
I januar kom det frem, at Celtic havde lagt et konkret bud på Kvistgaarden. Buddet lød på omkring 8 millioner pund for den talentfulde spiller. Men Brøndby IF afviste tilbuddet, og Kvistgaarden blev derfor ikke en del af det skotske storhold i vinteres transfervindue. Så hvorfor sagde Brøndby nej?
Brøndby IF er ikke en klub, der er vant til at handle for de store summer, som man ser i de større europæiske ligaer. Den danske Superliga er ikke præget af enorme økonomiske resurser, og derfor er det ikke svært at forstå, at Brøndby har set Kvistgaarden som et værdifuldt aktiv, der kunne bringe en betydelig økonomisk gevinst. Men det er ikke kun et spørgsmål om penge; der er en dybere økonomisk strategi bag beslutningen om at beholde ham.
Brøndby offentligegjorde for nylig, at klubben havde gennemført en succesfuld aktieudvidelse, hvor man rejste 171 millioner kroner. Dette ekstra kapitaltilskud giver klubben nye muligheder og har tydeligvis også spillet ind i beslutningen om ikke at sælge Kvistgaarden. Ifølge klubbens bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, betyder den ekstra kapital, at Brøndby nu har større økonomisk handlefrihed:
“Denne kapitalindsprøjtning giver os de muligheder, vi har ønsket. Det betyder, at vi kan arbejde mod kontinuerligt deltagelse i UEFA's klubturneringer, samtidig med at vi investerer i de kommercielle områder, der vil understøtte øgede indtægter og gøre Brøndby IF endnu stærkere.”
Med denne økonomiske opbakning har Brøndby IF muligheden for at styrke sin position både sportsligt og økonomisk. Dette gør det muligt for dem at spille hårdt, når det gælder spillerforhandlinger og dermed ikke være tvunget til at sælge spillere under markedsprisen. De 8 millioner pund, som Celtic tilbød, var simpelthen ikke nok i forhold til den værdi, de mener, Kvistgaarden har for klubben på længere sigt. Brøndby har et ønske om, at kunne konkurrere på internationalt niveau - noget de ikke har formået længe.