Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Kai Havertz – Et kast med terningen?

Arsenal har kastet terningen med 24-årige Kai Havertz. Men kommer øjnene mon til at vise en etter eller en sekser?
Arsenal har med købet af 24-årige Kai Havertz lavet en af denne sommers hidtil størst omtalte transfers. Men hvad skal vi egentlig forvente af den unge tyske offensivspiller, som udover et ikonisk øjeblik som matchvinder i Chelseas Champions League-triumf i 2021, aldrig for alvor fik sit endelige gennembrud i den blå del af London?

Det har The Guardian-skribenten Jacob Steinberg givet en række perspektiver på, og ifølge hans pointer er Kai Havertz på mange måder et terningkast for ”The Gunners.”

Men bliver det mon en etter eller en sekser? Noget som taler for sekseren er den transfersum Havertz blev købt for i Bayer Leverkusen af Chelsea tilbage i 2020. Hele 621 millioner blev den unge tysker købt for dengang.

Og som Steinberg fremhæver det, så blev han naturligvis købt, fordi han havde et enormt potentiale, som hvis det forløses på den rette måde, meget vel kan blive en stor gevinst for Arsenal. Særligt fordi han er så alsidig, og både har spillet som en falsk 9’er, 10’er og 8’er.

På den måde vil han først og fremmest tilbyde Arsenal den bredde, som på mange måder så ud til at være manglen i den afgørende del af sidste Premier League-sæson, hvor Manchester City snuppede titlen for næsen af ”The Gunners.”

Med hans tekniske flair kan man samtidigt forestille sig, at han kan gå direkte ind i startopstillingen flere steder, hvis han finder det rette niveau. Her kan man både forestille sig et godt samarbejde med Arsenals i forvejen stærke midtbanekreatør Martin Ødegaard.

Samtidigt kan hans fysik og afslutningsfærdigheder give Arsenal en ekstra dimension i feltet, hvor han også har gode evner.

Her vil han, hvis han rammer niveauet både kunne supplere Gabriel Jesus samt give ham mere frihed, fordi Havertz også vil kunne tage noget opmærksomhed i boksen. Der kan således blive mange strenge at spille på for Arsenal, så kan det overhovedet gå galt?

Med hans ophold i Chelsea in mente så kan det med stor sandsynlighed også gå denne vej og blive en etter på terningen. For her har Havertz godt nok til tider vist et højt topniveau, men det har været for meget i glimt og med manglende kontinuitet i præstationerne.

Hans 32 mål i 139 kampe for Chelsea er et godt billede på dette. Ikke et dårligt bidrag af en offensivspiller men heller ikke noget der sætter tykke streger under ordet verdensklasse. Derfor er Havertz på mange måder altså et usikkert kast med terningen, som Steinberg pointerer.

Kan Arsenal mon blive stedet, hvor Havertz for alvor får sit gennembrud, og bliver den topspiller, som han var spået til at blive som ungt talent i Bayer Leverkusen? Arsenal må slå med terningen, hvor de kan frygte en etter men håbe på en sekser.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER