Valencia
Raphinha (16), X F. Torres (55), R. Araújo (59)
Kent Christensen

Et Barça-mandskab i undertal sikrede forsvarssejr

Efter en vigtig El Clasico-sejr i torsdags var FC Barcelona klar til at byde LaLiga’s bundhold, Valencia, til kamp på Camp nou.
Forud for kampen var forventningen til FC Barcelona, at de skulle vise, hvorfor, det var fuldt fortjent, at de i torsdags kunne gå sejrrigt ud af Copa del Rey-Clasico-opgøret mod ærkerivalen, Real Madrid. Forventningen var altså mål, og det kom der allerede efter et kvarters spilletid, da FC Barcelonas defensive midtbane-veteran, Sergio Busquets, sendte et flot højtoplæg ind i feltet, hvor Raphinha stod klar og headede bolden i mål til 1-0.

Selvom der længe var optræk til flere mål i første halvleg, så forblev stillingen 1-0 til hjemmeholdet, der ellers var altdominerende, hvad angik både boldbesiddelse og målforsøg – dog ikke nogle forsøg, som truede Valencia for alvor.

Kampbilledet fra første halvleg fortsatte i anden halvleg, da FC Barcelona som så ofte før var mest på bolden, og i 53’ende minut fik catalonierne tildelt et straffespark – som følge af hånd på bolden. Ferran Torres fik lov at sparke, men det lykkedes ham dog ikke at udbygge føringen for hjemmeholdet, da bolden ramte venstrestolpen og gik ud af spil.

Blot et minut efter var det Ansu Fati, der til stor ærgrelse ramte modsatte stolpe, da han efter et flot dybdeløb og fra en skarp vinkel sendte et lovende skud afsted – det blev dog en stolpeafbrænder, og stillingen var derfor stadig 1-0 til FC Barcelona.

Efter to store afbrændere fik Valencia tilkæmpet sig to store muligheder – det ene gik i vasken, da Ronald Araujo endnu engang viste store defensive kvaliteter ved en vigtig tackling dybt inde i feltet, der afværgerede en oplagt scoringsmulighed for Valencia. Men bare to minutter efter var Ronald Araujo igen hovedpersonen i en situation, hvor gæsteholdet var tæt på at skabe et kontraangreb, som Ronald Araujo fik stoppet ved fuld kraft, da han holdte Hugo Duro tilbage fra frit løb – det resulterede i et rødt kort til FC Barcelonas uruguayanske forsvarsspiller.

Valencia kunne ikke få bedre vilkår for kampen og havde nu bedre muligheder for at få point med fra kampen, da hjemmeholdet var en mand i undertal. Det var dog ikke til at mærke, da FC Barcelona fortsat stod mest på boldbesiddelsen.

Jo tættere uret nærmede sig de 90 minutter desto tættere nærmede Valencia sig også et udligningsmål, og boldbesiddelsen tilfaldt gæsteholdet i højere grad. Et forøget offensivt pres endte dog aldrig med et Valencia-mål, da FC Barcelona-defensiven endnu engang viste, hvorfor de i øjeblikket har Europas nok stærkeste defensiv.