Daniel Fisker

Krkic om Ansu Fati: Jeg har oplevet det på egen krop

Det tidligere FC Barcelona-stortalent Bojan Krkic er bekymret for det nuværende stortalent Ansu Fatis hyppige skadesproblemer.
16 år, ni måneder og 25 dage.

Så gammel var Ansu Fati, da han fik debut for FC Barcelona i La Liga, og man kunne få fornemmelsen af, at endnu en FC Barcelona-stjerne var født, og den fornemmelse blev uden tvivl forstærket, da det spanske stortalent fik sin landsholdsdebut før sin 18-års fødselsdag.

Nu 20-årige Fati pådrog sig den seneste af en lang række skader på træningsbanen fredag, da han havde spillet et kvarters tid af Europa League-returopgøret mod Manchester United. Det er således langtfra første gang, at Fati kæmper med skadesproblemer.

Skadesproblemerne kulminerede foreløbig, da Ansu Fati var ukampdygtig i 305 dage – fra november 2020 til september 2021. Dengang gik Fati glip af 47 FC Barcelona-kampe, og dengang var det også knæet, den var gal med.

Det har vakt bekymring hos Bojan Krkic, som i 2006 blev udråbt til at være ”Den nye Messi”. Han har således oplevet på egen krop, hvad Fati, som senest er udråbt til at være ”Den nye Messi” og i øvrigt arvede hans trøjenummer, i øjeblikket gennemgår.

Skadesproblemerne har vakt bekymring, fordi Fati, som i sin spæde fodboldungdom fik prædikatet ”Den nye Messi” og også arvede den argentinske troldmands rygnummer,

- Jeg har oplevet Ansu Fatis tilfælde på min egen krop, udtaler Bojan Krkic til Marca ifølge Football Espana.

- Man genererer en stor mængde entusiasme på et tidspunkt, hvor klubben har brug for et ”produkt” fra La Masia.

- Og jeg kan ikke lide at sige det, fordi jeg kan lide at høre det, men det er sådan, vi bliver behandlet.

Bojan Krkic fik sin fodboldopdragelse i Barcelona, inden han i 2011 blev solgt til AS Roma. Her blev han udlejet, før Barca købte ham tilbage igen, inden han blev udlejet til Ajax, men heller ikke her kom den tidligere lovende karriere på rette spor.

Den nu 32-årige spanier vendte tilbage til den catalanske storklub for at blive solgt til Stoke City, hvor karrieren begyndte at tage for, inden han blev udlejet – først til Mainz 05 og siden til Alavés – inden han skiftede på en fri transfer til MLS-klubben Montréal.

Han tilbragte halvandet år i USA, før hans kontrakt løb ud, og han stod uden klub. I sommeren 2021 blev han hentet til japanske Vissel Kobe – med blandt andre Andrés Iniesta på holdkortet – men Krkic har været klubløs, siden kontrakten med den japanske klub udløb den 1. februar.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER