Tyskland: Bundesligaen
FT
3 - 0
(3 - 0)
Bayern München
Union Berlin
E. Choupo-Moting (31), K. Coman (40), J. Musiala (45)
Daniel Fisker

Bayern München skød Rønnow i sænk

Frederik Rønnow har hjulpet Union Berlin til en flot tredjeplads i Bundesligaen, men søndag blev overmagten for stor – mod Bayern München.
Der ventede Union Berlin – med Rønnow som målvogter – en stor opgave, da hovedstadsklubben søndag besøgte Bayern München, og den sydtyske storklub viste tænder fra kampens start. Choupo-Moting startede med at lokke Rønnow ud af sit mål, inden han sendte bolden videre til Müller, som forspildte chancen for at sende bolden i et tomt mål.

Union Berlin-forsvaret har i denne sæson leveret flere pragtpræstationer, og den første halve time af søndagens topopgør var et ganske godt eksempel på storartet forsvarsarbejde. Müller fik igen chancen efter en halv time, da Coman fandt en denne gang veloplagt tysker, men Rønnow var endnu mere veloplagt, da han parerede Müllers skud fra klos hold.

Coman spillede dog tålmodigt på sin venstrekant, hvorfra han straks efter Müllers chance gentog succesen med at finde en medspiller tæt på Union Berlin-målet. Denne gang var det Choupo-Moting, som hoppede højere end Doekhi og Trimmel, inden han headede bolden over Rønnows udstrakte hånd og i netmaskerne.

I de døende minutter af første halvleg var Rønnow for anden gang i kampen uheldig, da han sendte et målspark op ad banen. Bolden blev dog vundet af De Ligt på midten af banen, og den hollandske midtstopper fandt Müller med et hovedstød. Den erfarne tysker leverede en fremragende aflevering til en fremadstormende Coman, som lokkede Rønnow ud af sit mål, inden han sendte bolden i et tomt mål.

Bayern München-mandskabet nåede at sikre sig en tremålsføring, før kampens dommer fløjtede til pause. Müller blev noteret for sin anden assist, da han fandt Musiala, som – på sin 20-års fødselsdag – havde taget en veltimet løbetur mod den nærmeste stolpe, hvorfra han udplacerede Rønnow.

Det prominente Bayern München-mandskab havde ikke livefrem travlt, da anden halvleg blev fløjtet i gang, og da de sydtyske giganter havde domineret spillet totalt, blev tempoet suget ud af kampen fra anden halvlegs start. Der gik således et kvarter, før den første chance i anden halvleg udspillede sig – denne gang til gæsterne.

Laidouni sendte et indlæg ind i Bayern München-feltet, hvor Siebatcheu headede bolden ned i jorden for fødderne af norske Thorsby, som havde fået det eneste gule kort i første halvleg, der sendte bolden videre til Becker, som vendte rundt på en tallerken og skød, men skuddet blev afrettet og prellede af på stolpen. Union Berlin-træneren Fischer forsøgte sig herefter med en tredobblelt udskiftning, som dog ikke gjorde en umiddelbar forskel.

Da der var 20 minutter af søndagens topopør, leverede Rønnow kampens redning. Den danske målmands lave udspark blev igen opsnappet af De Ligt, som headede bolden fremad til Mané. Den senegalesiske raket satte kursen mod Union Berlin-feltet, hvor han uselvisk gav bolden videre til Müller. Rønnow formåede dog at vippe anførerens skudforsøg over overliggeren.

Rønnows pragtredning skulle vise sig at blive den sidste, store chance i søndagens storkamp, hvorfor Union Berlin blev del af en kedelig statistik. Sæsonens første kamp mellem de to nuværende tophold endte uafgjort, og søndagens 3-0-nederlag betyder, at Union Berlin nu har spillet syv kampe mod Bayern München uden at vinde – kun overgået af Oberhausen og Darmstadt.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER