Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
1 - 1
(0 - 1)
RB Leipzig
Manchester C
J. Gvardiol (70)
R. Mahrez (27)
Niklas Gerster

Optakt: RB Leipzig - Manchester City

Manchester Citys jagt på Champions League-trofæet indledes på onsdag. Her møder de det altid angresivrige tyske mandskab RB Leipzig. To meget offensivt indstillede mandskaber med hver deres spillestil tørner således sammen. Venter der mon en målfest?
Kommentar:
Champions League-bolden ruller på ny i denne uge, og onsdag aften er det RB Leipzig, som i ottendedelsfinalen brager sammen med en af forhåndsfavoritterne til at vinde turneringen – Manchester City. Siden Pep Guardiola overtog manager-roret hos de lyseblå fra Manchester i 2016, har det altoverskyggende mål for klubben været at vinde trofæet med de store ører.

Det er dog endnu ikke lykkedes for Guardiola og City. For selvom de i mange sæsoner har været skreget op iblandt favoritterne, er det gang på gang gået galt for dem. De nåede dog langt om længe til finalen i 2021, hvor de dog måtte lide et smerteligt nederlag til Chelsea. Efterhånden hviler der således nærmest en forbandelse over Manchester City i Europas fineste klubturnering.

Men med købet af målmonstret Erling Haaland er forhåbningerne og troen måske større end nogensinde før. Så bliver det mon i år, at City langt om længe får fingrene i det trofæ, som de har tørstet efter i så mange sæsoner? I første omgang skal City forsøge at knockoute det altid energifulde RB Leipzig-mandskab. Et hold som i stigende grad er blevet et, som man kan regne med i knockoutfasen, da de er nået dertil i to ud af de seneste tre sæsoner.

I 2019/20-sæsonen nåede Leipzig sågar også hele vejen til semifinalen, hvor de dog blev besejret af Paris Saint-Germain. Det er et solidt tysk hold med en klart defineret spillestil, som også plejer at være iblandt førsteudfordrerne til Bayern München omkring de tyske mesterskaber. Det er de dog ikke lige så stor grad i denne sæson, hvor flere overraskende hold byder Bayern op til dans.

Leipzig er at finde på femtepladsen i det, der dog er en meget tæt topstrid. Deres aktuelt knap så tilfredsstillende placering i tabellen skyldes nok især det længere fravær af deres altoverskyggende offensive profil Christopher Nkunku, som har været ukampdygtig i de sidste tre måneders tid. Han har lavet 12 mål i Bundesligaen for dem.

Franskmanden ser dog ud til at kunne spille noget af Champions League-braget, men alligevel må man betragte Manchester City som store favoritter til at avancere til kvartfinalerne. Siden 2017/18-sæsonen er det lyseblåklædte mandskab nemlig som minimum nået til denne fase af turneringen.

City har desuden været suveræne i denne sæsons gruppespil, hvor de lavede hele 14 mål, og kun lukkede to ind. Og selvom de ikke kører den vanligt stensikre tilværelse som tophold i Premier League, hvor de halter en smule efter Arsenal, kan man ikke komme udenom, at holdet råder over en perlerække af klassespillere.

Karantæner og skader:
Begge mandskaber har relativt fitte trupper, og kun enkelte spillere er på skadeslisten. RB Leipzig er dog hårdest ramt, blandt andet fordi deres normale førstekeeper Peter Gulacsi døjer med en knæskade, som har holdt ham ude siden oktober. Derudover er deres offensive midtbanespiller Dani Olmo på skadeslisten, og det samme gælder for den defensive midtbanespiller Abdou Diallo.

Christopher Nkunku har som nævnt også været skadet, og er tvivlsom som starter, men det er forventeligt, at han i hvert fald vil få minutter for tyskerne. Gæsterne fra City har deres engelske midterforsvar John Stones på skadeslisten. Derudover er venstrebacken Benjamin Mendy fortsat suspenderet, da han er indblandet i en sag om voldtægt.

Bud på kampens profil:
Selvom målformen er stagneret en smule på det sidste for Erling Haaland, så har han det godt i Champions League. I denne sæson har han nettet fem gange i Citys seks gruppekampe. RB Leipzig er desuden heller ikke et hold, som har vane for at pakke sig, og det vil formentlig efterlade godt med plads til den hurtige nordmand med den direkte spillestil. Haaland har desuden en fortid i tysk fodbold, så måske han kan bruge dette Champions League-opgør til at få lidt gang i målformen igen?

For hjemmeholdet er en af de mest iøjnefaldende spillere for tiden deres unge 22-årige ungarer Dominik Szoboszlai, som med sin dynamiske spillestil er en af de store kreatører i offensiven. Derudover kan Christopher Nkunku også vise sig at blive lidt af en joker, som måske kan få afgørende betydning i opgøret. Den vævre kantspiller fik græs under fødderne for første gang i måneder i weekenden, hvor han spillede 22 minutter imod Wolfsburg. Nkunku spiller derfor næppe hele kampen imod City, men måske kan han lave et farligt indhop?

Bud på kampens resultat:
Det taler naturligvis til RB Leipzigs fordel, at opgøret spilles hjemme på Red Bull Arena. Leipzig er i stigende grad blevet en faktor i Champions League, og er et solidt tysk mandskab, som kan volde mange modstandere problemer, hvis de rammer dagen. Men Manchester City ligner dog alligevel overmagten, og de er enormt sultne efter at vinde Champions League.

RB Leipzig er underdogs, og vil nok indstille sig på, at Manchester City har bolden mest. Deres intensive presfodbold gør dog også, at man må forvente et meget åbent opgør, som kan afstedkomme en del mål. Derfor spås det, at City tager en 1-3-sejr med hjem fra det tyske.

Opgøret fløjtes i gang onsdag klokken 21.00, og kan ses på TV3+.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER