R. Hernández (4), İ. Gündoğan (39), R. Mahrez (45)
O. Watkins (61)
Niklas Gerster

City ånder Arsenal i nakken efter pligtsejr imod Villa

Det var to vidt forskellige halvlege på Etihad Stadium. City fik en rimelig sikker sejr, men vi fik en hektisk slutfase, hvor de tre point kunne have smuldret.
Manchester City lugtede blod igen i Premier League-topstriden, da Arsenal for anden spillerunde i streg ikke fik sejren, da de i går spillede 1-1 imod Brentford. Dermed havde City chancen for at indhente noget af førerholdets forspring. Kravet var en sejr imod ligaens nummer 11 fra Aston Villa, som de bød velkommen hjemme på Etihad Stadium i søndagens sidste PL-kamp.

Og de lyseblå fik såmænd også den bedst tænkelige start. Efter knap fem minutters spil sendte Riyad Mahrez et hjørnespark ind i panden på en helt fri Rodri, og spanierens hovedstød var for kraftfuldt for Emiliano Martinez, som ikke kunne forhindre bolden i at stryge ind. 1-0 til City.

Gündogan burde have fordoblet føringen, da han blev spillet fri efter gode kombinationer imellem Kevin De Bruyne og Rodri kort efter. Men Emiliano Martinez diskede også op med en flot redning af tyskerens forsøg med det kolde venstreben.

Gündogan fik dog bolden i nettet i det 14. minut på en ripost, men forinden havde Erling Haaland nedlagt Martinez i en luftduel, og målet fik derfor ikke lov at stå.

City var virkelig i spilhumør, og væltede sig i chancer. Midt i halvlegen havde Jack Grealish et afrettet flugterforsøg, som strøg lige forbi målet. På det efterfølgende hjørne var det så Erling Haaland, som med lidt mere held kunne have prikket en hjørnesparksretur i nettet.

Gündogan havde efterhånden også banket på for at komme på måltavlen, og i 40. minut lykkedes det så for tyskeren, da Erling Haaland straffede en skidt forsvarsaktion af Calum Chambers, som lavede en sløv clearing af en fremlægning fra Kevin De Bruyne.

Haaland brugte sin enorme fart til at opsnappe den løse bold, hvorefter han elegant snød sin oppasser. Herefter sendte han en flad tværbold imod den fjerneste målstolpe, hvor Gündogan dukkede op, og lavede et nemt mål for næsen af Ashley Young, som ikke var vågen i situationen. 2-0 og City så ud til at være på en meget sikker sejrskurs.

Aston Villa-mandskabet manglede både tænding og fokus, og lige før pausefløjt fik City så straffespark, da Jacob Ramsey hægtede Jack Grealish i en løbeduel. Kontakten så en smule tvivlsom ud, og det kunne ligne, at Grealish filmede en smule imod sine gamle holdkammerater.

Dommeren holdt dog fast i kendelsen, og dermed fik City en gylden chance for at komme på 3-0. Riyad Mahrez havde overtaget ansvaret som straffeskytte foran Haaland, og marokkaneren sendte stensikkert Citys tredje scoring i netmaskerne.

Haaland blev dog også udskiftet i pausen. Nordmanden fik sidst i halvlegen behandling, efter et slag han pådrog sig. Det lignede i anden halvlegs åbningsfase, at begge hold havde indstillet sig på gameover, da City blot trillede bolden rundt, og sparede på kræfterne i det snarligt tætpakkede kampprogram.

Men ud af det blå gav Ollie Watkins pludselig gæsterne en livline. Et ukoncentreret City-opspil medførte et boldtab fra Bernardo Silva, som Douglas Luiz opsnappede, hvorefter han sendte en stikning afsted til Watkins, som reducerede til 3-1 med en kølig flad afslutning.

Dermed var der blod på tanden for gæsterne, som herfra spillede markant bedre. Vi skulle dog helt hen omkring det 80. minut, før de for alvor skabte målchancer. Phillipe Coutinho kom med en af de mest kvalificerede forsøg, da brasilianeren krøllede et langskud afsted, som røg lige over mål.

Villa pressede på, og det gav en mere urolig slutfase for City, end man havde regnet med efter første halvlegs ensidige affære. Gæsterne havde flere gode gennembrud, men en fokuseret Ederson fik afværget flere lige ved og næsten situationer i målet.

Der nåede aldrig for alvor at opstå spænding omkring, hvem der ville vinde opgøret. Den 19-årige indskifter Jhon Duran havde dog et vildt forsøg, som han bragede på overliggeren i overtiden.

Men opgøret endte 3-1, og Villa fik skudt brystet markant mere frem i anden halvleg. City vandt dermed relativt sikkert på trods af en anden halvleg, der blev gennemført en anelse nonchalant.

City kom med sejren tættere på Arsenal i toppen, som de nu kun har tre point op til. ”The Gunners” har dog en kamp i hånden. Gæsterne fra Aston Villa fik afsluttet med en kvalitet, som meget godt cementerer deres ret så komfortable placering midt i tabellen.