Stefan Tonim Nielsen

Amerikansk spillers mor afpressede landstræner

Under VM var der meldinger om flere problemer på det amerikanske landshold, der især omhandlede Giovanni Reyna og landstræneren, Gregg Berhalter.

Der var meget omtale i medierne, da det kom frem, at det amerikanske hold havde holdt en afstemning om, hvorvidt Giovanni Reyna skulle blive i den amerikanske lejr under VM 2022. Dette skyldes gnidninger mellem Dortmund-spilleren, resten af holdet og ikke mindst træneren. Den amerikanske landsholdstræner, Gregg Berhalter, er mangeårig ven af Reyna-familien, men nu er der kold luft mellem parterne.

Efter dramaet til VM har Gregg Berhalter offentliggjort på Twitter, at han er blevet afpresset af en tredje part. Han skrev i opslaget, at det amerikanske fodboldforbund var blevet kontaktet af en person, der mente at have oplysninger, der kunne fælde ham som amerikansk landstræner. Denne person er blevet senere blevet offentliggjort som Danielle Reyna, Giovanni Reynas mor.

Udover at være Giovanni Reynas mor, er Danielle Reyna også gammel college-bofælle med Gregg Berhalters kone. Netop i den sammenhæng har Reyna-familien og Gregg Berhalter opbygget et mangeårigt venskab. Ifølge Sports Illustrated havde hun følt sig forrådt af træneren vedrørende behandlingen af hendes søn i lejren under VM.

Selve episoden, som Danielle Reyna havde truet med at offentliggøre, omhandler en specifik aften i 1991, hvor Gregg Berhalter skulle have sparket sin kone over benet. Dette skulle være sket under en bytur. Landstræneren fortæller selv om episoden på Twitter efter at have blevet afpresset. Hans tweet kan ses herunder.