Fodbold nyheder

Verden: VM
FT
1 - 2
(0 - 1)
Ecuador
Senegal
M. Caicedo (67)
I. Sarr (44), K. Koulibaly (70)

Gruppe A lukkes med et brag

Af Oliver Kremmer Skammelsen

Tirsdag eftermiddag blev Gruppe A afgjort, da Ecuador og Senegal tørnede sammen i et altafgørende opgør.
Article image
Ritzau-Scanpix
Gruppe: A

Dommer: Clement Turpin


Stadion: Khalifa International Stadium

Dato og tidspunkt: tirsdag d. 29/11-2022 klokken 16:00

Ecuadors placering på FIFA’s rangliste: 44

Senegals placering på FIFA’s rangliste: 18Der var alt at spille for, da Ecuador tirsdag eftermiddag tørnede sammen med Senegal i et opgør, der skulle lukke og slukke for gruppe A under VM i Qatar.


De senegalesiske fans havde taget trommer med, og de intimiderende trommer satte takten for kampens åbning, hvor Senegal hurtigt fik sat sig på kampen. Det resulterede i, at de hvidklædte senegalesere spillede sig frem til et utal af chancer. Idrissa Gueye fik endda serveret en hundredprocentschance blot to minutter inde i kampen. Den blev dog blev reddet.


Det slog dog ikke de senegalesiske fans ud. De var mødt talstærkt op, og det kunne høres. Med trommestikkerne i hænderne og krigsmaling i ansigtet havde fansene gjort deres for at hive en sejr i land.

Den massive opbakning kunne mærkes på spillerne, der driblede sig frem til flere kolossale chancer i løbets af kampens første kvarter. Ecuador lignede umiddelbart ikke et hold, der kunne være med på Senegals enorme fart og stod som statister under hele kampens åbning.

Uden at få skabt de helt store chancer fik Ecuador dog spillet sig bedre med i halvlegen - lige ind til en af de ecuadorianske forsvarsspillere leverede en grum tackling i feltet, der udløs et straffespark. Ismalia Sarr eksekverede køligt. 0-1 til Senegal efter 43 minutter, og dette blev også resultatet ved pausen.

Fra anden halvlegs begyndelse lignede det, at de to hold var blevet enige om at trække tempoet ud af kampen. Ingen af holdene formåede rigtigt at sætte sig på spillet, og det blev en meget lige kamp – uden nogen rigtige chancer.

Det ændrede sig dog fuldstændigt efter 67 minutter. Først fik Moises Caicedo prikket bolden i nettet efter et hjørnespark og dermed reduceret til 1-1. Det skulle dog vise sig at være en kortvarig udligning, da Koulibaly kun tre minutter senere bankede bolden i nettet i den anden ende. 1-2 til Senegal efter 70 minutter.

Dette blev også kampens slutresultat, hvilket betyder, at Senegal er videre til ottendedelsfinalen, mens Ecuador bliver sendt hjem. Udover Senegal er Holland også gået videre fra gruppe A. Gruppen slutter som følger:

1. Holland – 7 points
2. Senegal – 6 points
3. Ecuador – 4 points
4. Qatar – 0 points

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik