R. Leão (2)
A. Barák (28), N. Milenković (90)
Christian Bang Jensen

AC Milan sikrede sig en sen sejr på San Siro efter et Fiorentina-selvmål.

Det lignede længe en pointdeling mellem de to formstærke mandskaber AC Milan og Fiorentina, men et uheldigt serbiske-selvmål af Nikola Milenkovic blev afgørende for, at hjemmeholdet fra Milano kunne tage alle tre point søndag aften.
De forsvarende italienske mestre, AC Milan, skulle søndag aften tage imod Fiorentina fra Firenze i den sidste kamp for de to klubber inden en månedlange vinterpause. Begge mandskaber gik ind til kampen med en god form og en november-stime, der endnu ikke havde budt på nederlag.

Den gode form viste sig dog tydeligst frem hos AC Milan, som efter bare to minutter bragte sig foran. Den helt store stjerne dette efterår har været portugisiske Rafael Leao, og han blev spillet helt blank af sin franske targetman Olivier Giroud, der udnyttede et ustruktureret forsvar og sendte bolden afsted til kantspilleren. En sikker eksekvering og så stod det 1-0 til Il Rossoneri.

Den italienske renæssance udsprang i Firenze i 1400-tallet, og om det var kreative og kunstneriske tanker fra den periode, der kom ind i hovederne på Fiorentina-spillerne, skal lade være uskrevet, men ikke desto mindre blev ”Viola” hurtigt genfødt efter den Rafael Leaos scoring. Flere gange kunne det være blevet til 1-1, men 28 minutter inde i opgøret skete det endelig. Tjekken Antonin Barak fik efter et klumpspil i feltet muligheden. Afslutningen blev rettet af og snød reservemålmanden Ciprian Tatarusanu, der har vogtet buret for AC Milan i store dele af efteråret, da franske Mike Maignan har været plaget af skader.

Anden halvleg var et skakspil mellem de to stærke mandskaber, og kun få gange var der optræk til muligheder. Begge hold stod stærkt overfor modstanderen, men AC Milan fandt til sidst et hul i defensiven. Et forholdsvis ufarligt indlæg fra højre side sejlede ind i feltet, men pludselig besluttede den rutinerede målmand Pietro Terracciano, at han ville ud og blande sig. Det skulle han aldrig have gjort for Olivier Giroud gik også op i duellen og fik forstyrret målmanden, så han ikke fik hænderne omkring bolden. I stedet svævede den videre ind på en sagesløs Nikola Milenkovic, der måtte se sin afretning gå i kassen. Protester fra Fiorentina-forsvaret førte ikke til en ændring af målkendelsen, og dermed lykkes det AC Milan at lukke lidt af hullet op til Napoli, der overvintre på førstepladsen i Serie A.