G. Isaksen (53)
Daniel Fisker

Viborg tromlede storebror i midtjysk pokalderby

Der blev ikke givet specielt meget ved dørene, da FC Midtjylland torsdag aften besøgte Energi Viborg Arena.
Viborgensere virkede sikre på bolden i kampens begyndelse, som var en taktisk affære. Værterne prioriterede spillet langs med kanterne, men Juninho, som ofte stod for skud, formåede at afværge Viborgs angreb – i hvert fald indtil der var spillet knap et kvarter af torsdagens midtjyske pokalderby.

Den brasilianske forsvarsspiller havde ikke held med at tage sig af et Viborg-skudforsøg, som blev forvandlet til et Viborg-indlæg. Jacob Bonde Jensen modtog indlægget, som blev lagt til rette for Mads Søndergaard, der var i stand til sikre Viborg en overraskende føring ved at placere bolden i det nederste, fjerneste målhjørne.

Herefter skulle der kun gå yderligere fem minutter, før Nicolas Burgy kunne udbygge viborgensernes føring, hvilket ganske vist krævede lidt held. Den schweiziske forsvarsspiller stod således på det rette sted, da Jonas Lössl kun var i stand til at ekspedere Anton Gaaeis skudforsøg ud i sit eget felt, hvor Burgy altså stod klar til at sætte indersiden på.

Selvom viborgenserne nu havde sikret sig en tomålsføring, lettede de ikke på det presspil, som FC Midtjylland-mandskabet havde svært ved at spille sig ud af. Når ”Ulvene” forsøgte at gengælde presset, brændte de i stedet poterne – som det var tilfældet i slutningen af første halvleg.

Her udnyttede viborgenserne, at FC Midtjylland-mandskabet for en gangs skyld stod højt på banen. Elias Achouri var således i stand til at sende Ibrahim Said i dybden, hvor det midtjyske forsvar burde have befundet sig. Nigerianeren kunne således løbe fra FCM-forsvaret, som halsede hjem, inden han rundede Lössl og sikrede Viborg en pauseføring på 3-0.

En af de få stamspillere fra FC Midtjylland, som Albert Capellas havde valgt at spare i torsdagens pokalderby, var Gustav Isaksen. Den 21-årige profil indtog dog banen, da anden halvleg blev fløjtet i gang, og han skulle ikke bruge mange minutter, før han havde pyntet på regnskabet.

Kombinationsspillet var således endelig begyndt at fungere for ”Ulvene”, da Sory Kaba lagde bolden til Anders Dreyer, som bevarede roen og udså sig Isaksen i højre side af feltet. Den unge offensivspiller satte en iskold inderside på bolden, som gik i netmaskerne ved den fjerneste stolpe.

Reduceringen rystede de ellers så sikre viborgensere, men værterne var hurtige til at genvinde fatningen, hvorfor FC Midtjyllands udsigt til et comeback blev besværliggjort. Et comeback forsvandt længere ud i horisonten, da Viborg igen begyndte at nå frem til store chancer.

Da der var et kvarter tilbage af torsdagens midtjyske pokalkamp, gik lokalderbyet ind i en ny fase, som ganske vist ikke var særlig velspillet. Viborgenserne stod ganske vist for to store chancer i kampens døende minutter, men værterne måtte tage til takke med en pokalsejr på 3-1 og avancement til kvartfinalerne i denne sæsons pokalturnering.