A. Poulsen (4)
S. Þórðarson (71), P. Mattsson (79)
Anders Mathiasen

Silkeborg vendte kampen på otte minutter - og vandt

I en uhyre tæt Superliga tæller hvert point, man kan skrabe sammen. Efter flere kampe uden point havde både AaB og Silkeborg IF brug for point i dag - og gerne tre point. En sejr i dag kunne lette pres fra silkeborgensernes skuldre og bringe dem op på tredjepladsen, mens en sejr til AaB ville distancere dem yderligere til bundproppen Lyngby. Dermed sagt var der alt at spille for denne gråvejrsdag i Aalborg.
Forventningerne om et brag af en fodboldkamp blev fra start indfriet, da det var tydeligt at se, at det var to fodboldhold, der kæmpede for hver centimeter på banen - alle spillere samt tilskuere vidste, hvor vigtig netop denne kamp var, og hvor vigtigt tre point kunne blive for den videre færd i Superliga-sæsonen.

AaB fik efter blot fire minutter bragt sig foran, da en fremadstormende Andreas Poulsen modtog bolden på kanten af feltet, hvorefter han med lethed hamrende bolden forbi Nicolai Larsen, der ikke kunne gøre noget ved drønet fra AaB-spilleren. AaB fortsatte derefter i et højt tempo, som silkeborgenserne ikke var i nærheden af at matche. AaB vandt samtlige nærkampe og med aggressivitet i spillet, formåede de at gøre livet surt for Silkeborg-spillerne, der aldrig for alvor fik etableret et angreb omkring AaB-forsvaret. 1. halvleg sluttede dermed 1-0 til AaB i en ret så ensidet affære, hvor AaB havde styr på sagerne.

I 2. halvleg lykkedes det udeholdet fra Silkeborg at presse AaB-holdet i eget felt - noget man ikke var i nærheden af at lykkedes med i 1. halvleg. Indskiftninger af både Kasper Kusk og Nicklas Helenius gjorde en forskel for silkeborgenserne, der med dem fik mere kombinationsspil og et mere direkte spil. Islændingen Stefán Teitur Thórdarson gjorde det efter 71 minutter det til 1-1, hvorefter Pelle Mattsson otte minutter senere kunne give silkeborgenserne føringen på 2-1 til stor glæde for de medrejste SIF-fans. Dermed lignede det pludselig en SIF-sejr i Aalborg - noget som virkede meget fjernt i de første 70 minutter af kampen.

Mere skete der ikke for alvor i opgøret, og det betyder også, at Silkeborg IF kravler op på tredjepladsen i Superligaen, mens AaB forbliver plantet på 11. pladsen. Silkeborgenserne tager dermed en uhyre vigtig sejr med hjem til Søhøjlandet, der betyder, at man for en stund kan trække vejret lidt dybere i det midtjyske, end hvis det var blevet til et nederlag i Aalborg.