Jonas Corap

Tottenham snupper førstepladsen efter sen Højbjerg-scoring

Danske Pierre-Emile Højbjerg spillede en vigtig rolle, da Tottenham spillede sig videre i Champions League
Der var lagt op til et spændende opgør mellem Tottenham Hotspur og Marseille, som begge havde mulighed for videre avancement til Champions Leagues knockoutfase. I en gruppe hvor alle holdene stadig havde mulighed for avancement på sidste spilledag var spændingen total.

I første halvleg spillede Marseille klart bedst, hvor de både havde bolden mest, men også skabte klart flest chancer. Tottenham-keeperen Hugo Lloris måtte lave nogle store redninger i halvlegen dog kunne han ikke stoppe Chancel Mbemba, som med sit hovedstød gjorde det til 1-0 kort inden pausefløjt.

Efter pausen skulle der andre ting til for Tottenham, som med et nederlag ville ryge ud af turneringen. I det 54. minut bragte Clement Lenglet så balance i regnskabet for gæsterne, da han med et fremragende hovedstød sendte bolden i nettet til 1-1. Tottenhams spil var meget bedre efter pausen, hvor de fik skabt nogle farlige muligheder og generelt havde de bedre styr på spillet.

Pierre-Emile Højbjerg var tæt på at bringe gæsterne i front sent i kampen, men danskerens afslutning ramte overliggeren. Sead Kolasinac missede en kolossal mulighed for at bringe værterne foran, men bosnieren headede på det skammeligste ved siden af. I kampens døende sekunder scorede Højbjerg til 1-2 til Tottenham, som med sejren rykkede op på førstepladsen i gruppen. Samtidig betød det, at Marseille hverken kvalificerede sig til Champions League eller Europa League-knockoutfaserne på trods af de lå nummer et i gruppen ved stillingen 1-0.