M. Edwards (22)
Daniel Fisker

Gammel kending gav Tottenham problemer

Den gamle Tottenham-kending, Marcus Edwards, var tæt på at sænke sin gamle klub, som trods alt slap med skindet på næsen – efter et sandt VAR-drama.
De første minutter af Champions League-opgøret mellem Tottenham og Sporting CP gik med, at de to mandskaber skulle finde kamprytmen, men der var ikke desto mindre tale om en livlig start fra Sporting-englænderen Marcus Edwards, som forlod ”The Spurs” i 2019.

Det var dog holdkammeraten Sebastian Coates, som stod for kampens første chance, før Harry Kane forsøgte at nå frem til et indlæg fra Ivan Perisic, som Sporting-målmanden, Adan, ekspederede ud til et hjørnespark.

De største chancer tilfaldt dog de undertippede, portugisiske gæster, men det var svært at forestille sig en mere oplagt målscorer end Edwards, som efter godt og vel 20 minutters spil drev gæk med Pierre-Emile Højbjerg, før han sendte et lavt skud forbi Hugo Lloris.

Tottenham forsøgte at svare hurtigt igen, men uden held. De portugisiske gæster så komfortable ud på bolden, hvilket fik Tottenham-frustrationerne til at vokse – både på og udenfor banen. Buh-råbene eskalerede, da Højbjerg i første halvlegs afslutning forsøgte sig med en håbløs afdeling, hvilket i grove træk var beskrivende for værternes første halvleg.

Tottenham var øjensynligt ikke tilfredse med at være bagud foran egne fans, og der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg, før værterne forsøgte sig med et kontraangreb, men Højbjergs indlæg, der havde kurs mod Kane, blev opsnappet af Adan i Sporting-målet.

Der var fart over feltet i anden halvleg, hvor Sporing kom frem til den første chance, da der var spillet 10 minutter. Tottenham blev mere og mere desperate efter en udligning, mens Sporting kunne tillade sig at afvente mulighederne for et kontraangreb.

Tottenhams desperate jagt på en udligning bar frugt, da der var godt og vel 10 minutter tilbage af onsdagens Champions League-opgør på Tottenham Hotspur Stadium. Adan så – for første gang i kampen – tvivlsom ud, da Rodrigo Bentancur hoppede højere end den spanske målmand, som appellerede for et frispark, men udligningen stod ved magt.

Udligningen så ud til at skulle blive det sidste mål i kampen, hvorfor Tottenham ville slippe med skindet på næsen, men sejrshåbet eksploderede, da værterne appellerede for et straffespark, da Emerson Royals hovedstød ifølge Tottenham-mandskabet ramte en Sporting-forsvarer på armen.

Straffesparket blev dog ikke nødvendigt, idet Kane dukkede op som trold af en æske og hamrede nedfaldsbolden i netmaskerne på klos hold. Den eksplosive jubel på tribunerne blev dog hurtigt afløst af fortvivlelse, da målet skulle gennemses af VAR-dommerne.

Den langvarige VAR-gennemgang resulterede i, at den forløsende 2-1-scoring blev underkendt, og så kogte temperamentet over for Antonio Conte, som så rødt, før kampens dommer kunne fløjte af for kampen, som til syvende og sidst endte 1-1.